Ярослава Магучих стъпи на олимпийския връх

3
Украинката преодоля височината от 2 метра
Украинката преодоля височината от 2 метра Снимка: Париж 2024 / Facebook

Украинката преодоля височината от 2 метра

22-годишната украинска атлетка Ярослава Магучих вече е и олимпийска шампионка, след като триумфира на "Стад дьо Франс" в Париж. През юли тя счупи 37-годишния рекорд на Стефка Костадинова с невероятния резултат от 210 сантиметра. Въпреки че не успя да достигне този световен рекорд, днешното ѝ постижение от 2 метра беше достатъчно за златния медал.

На предишната Олимпиада в Токио Магучих остана трета със същия резултат от 2 метра. Тогавашната сребърна медалистка, австралийката Никола Олислагерс (по-рано Макдермът), и този път завърши втора. Олислагерс също преодоля височината от 2 метра, но след три опита, докато Магучих успя от първия.

Двете атлетки се впуснаха в пряка битка на височина от 202 сантиметра, която нито една не успя да преодолее. В крайна сметка, предимството на Магучих ѝ донесе олимпийското злато.

Интересен факт е, че бронзовият медал беше поделен между още една украинка и австралийка. Ирина Герасченко и Елеонор Патерсън постигнаха идентични резултати, преодолявайки всички височини от първия опит преди да направят по три неуспешни опита на 198 сантиметра. Това е първи олимпийски медал и за двете.

Олимпийската шампионка от Токио, Мария Ласицкене от Русия, не участва в днешната надпревара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    Учуден до 10
    Переш всичко наред и си от ромски произход ? Значи ти си ДеБел Ристю Иванов Бойкикев - той пере всичко и най вече Шишита,освен това е от малцинствата по подобие на своят партиен вожд от Драгалевци - Ибан Лостов. А преди да ми предлагаш услугите си,изпери си гащите - мисля че си ги оцветил в кафяво....
  • 0
    10
    До 9
    Не,от ромски произход съм и пера всичко наред,заповядай да те обслужа качествено...
  • 0
    9
    Учуден до 8
    Забелязва се пристрастието ти към хапчета за хормонална терапия и към жени с бради и пениси,да не си с бесарабски произход ?
  • 3
    8
    До 7
    Забелязва се пристрастието ти към фамилия Костадинови.....
  • 1
    7
    Учуден до даскала
    Не съм учуден,че пропаднал алкохолик като теб не може да схване елементарен текст. Факт е,че ако можеше да скача колкото Костадинова,нямаше сегашното и постижение да е с цели десет сантиметра по надолу. Допинг тест едва ли и е правен,когато "счупи" рекорда на Костадинова,за да не лъснат още повече корумпираните задници на хохлите.10 сантиметра във високия скок са много сериозна разлика,това не са десет грама повече или по малко от пърцуцата,с която ежедневно злоупотребяваш!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...