Арестуваха сръбския актьор Сергей Трифунович на границата

0
Актьорът ще бъде изправен пред съда в Сплит за обидни коментари към полицията
Актьорът ще бъде изправен пред съда в Сплит за обидни коментари към полицията Снимка: Instagram

Актьорът ще бъде изправен пред съда в Сплит за обидни коментари към полицията

Популярният сръбски актьор Сергей Трифунович отново се озова в центъра на скандал, този път на хърватска територия. Известният с противоречивото си поведение артист беше задържан от хърватските власти на граничния пункт Баяково в нощта на понеделник срещу вторник.

Според информация на хърватския сайт "Слободна Далмация", арестът е извършен около полунощ, докато Трифунович е преминавал от Сърбия в Хърватия. Полицията в Загреб потвърди пред телевизия Ен1, че причината за задържането на актьора е свързана с обидни изявления и омаловажаване на хърватски полицейски служители в социалните мрежи. Инцидентът, довел до ареста, датира от 10 септември миналата година.

Очаква се днес Трифунович да бъде изправен пред Общинския съд в град Сплит, където ще бъдат разгледани обвиненията срещу него. Това не е първият път, когато 51-годишният актьор влиза в конфликт със закона в Хърватия.

Преди по-малко от година Трифунович беше глобен за инцидент на плажа "Кащелет" в Сплит. На 8 септември 2023 година местни жители сигнализираха властите за куче без надзор, което притесняваше отдъхващите. При пристигането на полицията се оказа, че въпросното куче принадлежи на сръбския актьор. Вместо да съдейства на органите на реда, Трифунович реагирал агресивно и обидно, което довело до неговия арест.

Сергей Трифунович е роден на 2 септември 1972 година в град Мостар, Босна и Херцеговина. Той е сред най-известните съвременни сръбски актьори, с богата кариера както в киното, така и в театъра. Освен с актьорските си изяви, Трифунович е познат и като граждански активист, политик и телевизионен водещ.

Случаят с Трифунович повдига въпроси за отговорността на публичните личности и начина, по който те използват социалните мрежи. Предстои да се разбере как ще се развие ситуацията и какви ще бъдат последствията за актьора след изправянето му пред съда в Сплит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари