Траурният агент е взимал по 800 лева за фиктивна кремация

0
Окръжна прокуратура - Пловдив и МВР направиха разкрития за скандалния случай
Окръжна прокуратура - Пловдив и МВР направиха разкрития за скандалния случай

Държал е телата на починалите в хладилна камера

Шокиращи разкрития за измами с кремации в Пловдив.

Нови подробности излязоха наяве около скандалния случай с фиктивни кремации в град Пловдив. Разследването разкрива как собственик на траурна агенция е мамил близките на починали, предоставяйки им фалшиви урни с прах, информира bTV.

Разкриване на измамата

По сигнал до полицията са установени два случая на извършена фалшива кремация. Престъплението е разкрито, след като е установено, че две тела на починали са останали в хладилна камера по-дълго от необходимото. От Окръжната прокуратура - Пловдив съобщават, че все още не е ясно какъв точно е съставът на праха, предаден в урните на близките на починалите.

Финансови аспекти и задържане на заподозрения

За извършването на фиктивна кремация са взимани около 800 лева. 25-годишният заподозрян е задържан, но се е възползвал от правото си да не дава показания. Прокуратурата ще поиска мярка за постоянно задържане под стража.

Разширяване на разследването

От областната дирекция на Министерството на вътрешните работи - Пловдив информират, че екипът за разследване е разширен. Ще се извършват проверки за евентуални други подобни случаи. При претърсвания в офисите на траурната агенция са открити документи, доказващи измамата. Установено е, че телата са били съхранявани в хладилна камера на друга агенция.

Възможно наказание

За извършеното деяние задържаният може да получи до 6 години лишаване от свобода.

Подобен случай в София

Случаят в Пловдив напомня за подобна ситуация в столицата. Траурният агент Георги Енев беше обвинен за извършване на фиктивни кремации на 20 починали. Енев, който почина през септември, беше подсъдим за измама на 19 души в период от 5 месеца през 2022 година в София и Банкя. На близките той е предавал празни урни, а останките на 12 от починалите, които е трябвало да бъдат кремирани, бяха открити заровени в гора близо до гробището в Банкя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари