Александър Вучич награди руски дипломати с високи отличия

0
Церемонията по награждаването се състоя в Ню Йорк
Церемонията по награждаването се състоя в Ню Йорк Снимка: Александър Вучич / Facebook

Постоянният представител на Русия в ООН получи орден "Сръбско знаме" първа степен

Сръбският държавен глава удостои с високи отличия руски дипломати в ООН.

Президентът на Сърбия Александър Вучич отличи с високи държавни награди трима представители на Руската федерация в Организацията на обединените нации (ООН). Церемонията по връчването на отличията се проведе в Ню Йорк, съобщава авторитетният белградски вестник "Политика".

Най-високото отличие - орден "Сръбско знаме" първа степен, бе връчено на постоянния представител на Русия в ООН Василий Небензя. С ордени "Сръбско знаме" втора степен бяха удостоени двамата заместник-ръководители на руската дипломатическа мисия в световната организация - Мария Заболоцкая и Анна Евстигнеева.

По време на церемонията президентът Вучич сподели намерението си в близко бъдеще да отличи и други лица, допринесли за приемането на резолюцията, свързана със Сребреница. Той подчерта: "В скоро време ще връча отличия на всички, които помогнаха на Сърбия за резолюцията относно Сребреница".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари