Президентът на Северна Македония разговаря с Джо Байдън

0
Западните Балкани бяха във фокуса на дипломатическата визита
Западните Балкани бяха във фокуса на дипломатическата визита Снимка: БГНЕС

Западните Балкани бяха във фокуса на дипломатическата визита

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова осъществи поредица от значими дипломатически срещи по време на официалното си посещение в Съединените американски щати. Визитата на държавния глава е в рамките на 78-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации, която се провежда в Ню Йорк, предава БГНЕС.

Сред ключовите моменти в програмата на президента Силяновска-Давкова беше срещата ѝ с върховния представител на Държавния департамент на САЩ за Западните Балкани. Този разговор подчертава продължаващия интерес на американската администрация към региона и желанието за задълбочаване на двустранните отношения между САЩ и Република Северна Македония.

Особено внимание привлече публикуваната от президента Силяновска-Давкова снимка в социалната мрежа Фейсбук, на която тя е заедно с президента на Съединените американски щати Джо Байдън и първата дама Джил Байдън. Кадърът е направен по време на официален прием за държавни глави, организиран в рамките на Общото събрание на ООН.

В своя пост към снимката президентът на Република Северна Македония написа: "Сърдечни поздрави в знак на взаимно разбирателство и подкрепа. Изразих възхищение от вдъхновяващите обръщения на президента Байдън и съпругата му Джил на приема за държавни глави".

Интересен детайл, който не убягна на вниманието на наблюдателите, е отсъствието на знамето на Република Северна Македония на официалните снимки. На кадрите се вижда единствено американското знаме, което повдига въпроси относно протоколните аспекти на срещата.

Това посещение на президента Силяновска-Давкова в Ню Йорк се разглежда като важна стъпка в укрепването на международните позиции на Република Северна Македония и затвърждаването на стратегическото партньорство със Съединените американски щати. Очаква се в следващите дни да бъдат оповестени повече детайли за резултатите от проведените разговори и потенциалните области за бъдещо сътрудничество между двете страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • фф
    Пенчо къде ти е заспалата общинска полиция да направите актове на всяко копеленце на родителите по 1000 лв и 2 месеца събота...
  • Педофилия
    Как си бърка у дупето малкото курвенце 😍
  • Искам да кажа
    ПОСЛЕДНИТЕ 35 години са върховният цинизъм,гавра и мародерство не само с българите и българските граждани но и със тяхната...
  • Тихомир Асенов
    Правилното наименование е Център за славяно-византийски проучвания "Иван Дуйчев", не славо-византийски!!!
  • 981125😎😎😎😎
    Mina981125g🛸🙏🙏🛸💅🙏💅💅💅💅💅🛸🛸🛸💅💅🛸💅🙏✈️✈️✈️🤳🤳🤳🤳🤳🏙️🌆💅💅🙏🤳🙏🙏💅🏃🧑‍🦯🏃🏃🏃🤼🏋️🤼🏊🏄🪂🪂🏄🚣🏊🤽👳🧑‍🍳🧕🧑‍🏫🦹🧌🧑‍⚕️🧑👭👱🧑‍🦱👬🌿🌿🪵⛄⚡⚡🌪️🌀🌬️🏜️🔥🐶🐱🌔🌒🌑🕳️🌌🌍🌌🕳️🕳️🕳️🦚🦩🦚🦩🦩🐛🐜🥡🍡🍤🥣🍧🍫🥃🥃🥃🔪🔪🔪🔪🥙🥩🍔🥗🥗🍔🍔🍺🍽️🍽️🍽️🍽️🍾🍾🍾🫗🫗🫗🫗🍭🧊🍭🧊🧊🧊🧊🫗🫗🫗🥃🥃🧊🧊🫗🫗🥢🥢🥢