Владимир Путин ще се срещне с генералния секретар на ООН

0
Очаква се срещата да бъде по време на форума на БРИКС в Казан
Очаква се срещата да бъде по време на форума на БРИКС в Казан Снимка: Kremlin.ru / Архив

Очаква се срещата да бъде по време на форума на БРИКС в Казан

Владимир Путин и Антониу Гутериш ще проведат двустранна среща на форума на БРИКС.

Руският президент Владимир Путин планира да се срещне с генералния секретар на Организацията на обединените нации (ООН) Антониу Гутериш на 24 октомври. Срещата ще се състои в рамките на предстоящата среща на върха на БРИКС в град Казан, Русия, съобщи АФП.

Планирани двустранни срещи

Юрий Ушаков, помощник на руския президент, разкри подробности за графика на Путин по време на събитието. "За 24 октомври са планирани седем двустранни срещи след края на всички събития", заяви Ушаков, потвърждавайки, че срещата с Гутериш е сред тях.

Значение на форума БРИКС

Срещата на върха на БРИКС, обединяваща Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, се очертава като важно събитие в международния дипломатически календар. Провеждането ѝ в Казан подчертава ролята на Русия в тази група от бързо развиващи се икономики.

Очаквания от срещата Путин - Гутериш

Двустранната среща между руския президент и генералния секретар на ООН привлича вниманието на международната общност. Очаква се лидерите да обсъдят широк кръг от глобални въпроси, включително текущи конфликти, климатични промени и икономическо сътрудничество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари