Любомир Кючуков: Владимир Путин не отрече, че има севернокорейски войски в Русия

0
Путин и генералният секретар на ООН обсъдиха глобалните конфликти на форума БРИКС
Путин и генералният секретар на ООН обсъдиха глобалните конфликти на форума БРИКС Снимка: Bulgaria On Air

Путин и генералният секретар на ООН обсъдиха глобалните конфликти на форума БРИКС

Присъствието на генералния секретар на Организацията на обединените нации (ООН) Антонио Гутериш на срещата на БРИКС предизвика негативна реакция в Украйна. Според експерти, участието на генералния секретар е обичайна практика, когато близо 40 държави членки на ООН се събират на едно място.

Севернокорейско военно присъствие в Русия

По време на срещата руският президент Владимир Путин не отрече наличието на севернокорейски военнослужещи на територията на Русия. Директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков коментира в предаването "Денят ON AIR": "Това едва ли ще има някакво съществено значение на терен, но във военнополитически аспект безспорно е ескалация. Досега и Русия, и НАТО имаха доста ясно определени 'червени линии' и една от тях беше да се избягва директен военен сблъсък между Русия и НАТО".

Позицията на НАТО

Според експерта няма индикации НАТО да планира изпращане на военни части в Украйна, въпреки призивите на някои държави-членки. "Това, което наблюдаваме, се вмества в обща тенденция, която е към преговори чрез ескалация", добави Кючуков за Bulgaria ON AIR.

Глобални предизвикателства

В анализа си експертът посочи, че войната се е превърнала в ежедневие, като обществото разглежда конфликта предимно през призмата на финансовите последици, а не през загубата на човешки живот.

Ролята на САЩ и регионалните сили

Съединените американски щати (САЩ) са изправени пред сложна дипломатическа ситуация, поемайки негативите от действията на Израел с риск от въвличане в потенциален регионален конфликт. Турция се стреми да утвърди позицията си като глобален фактор и да заеме водеща роля в ислямския свят, наред с Иран и Саудитска Арабия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари