Путин и Ердоган планират среща в Казан

0
Руският президент анонсира скорошна среща с турския си колега в рамките на форума БРИКС
Руският президент анонсира скорошна среща с турския си колега в рамките на форума БРИКС Снимка: ЕПА / БГНЕС / Архив

Руският президент анонсира скорошна среща с турския си колега в рамките на форума БРИКС

Путин и Ердоган планират среща в Казан.

Руският президент Владимир Путин обяви очакванията си за предстояща двустранна среща с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган в град Казан. Информацията бе потвърдена от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков по време на работното посещение на Путин в Ашхабад, Туркменистан.

По време на международен форум в туркменската столица, руският лидер проведе разговор с председателя на турския парламент Нуман Куртулмуш. В рамките на тази среща Путин потвърди плановете за скорошна среща с президента Ердоган в Казан, според изявлението на Песков пред журналисти.

Предстоящата среща между двамата лидери се очаква да се проведе в контекста на срещата на върха на групата БРИКС, планирана за периода 22-24 октомври в Казан. БРИКС, основана през 2006 година, първоначално включваше Бразилия, Русия, Индия и Китай, като по-късно към групата се присъедини и Южна Африка.

Турция вече е подала официално заявление за членство в БРИКС, като въпросът за разширяването на организацията се очаква да бъде ключова тема на предстоящата среща. В момента, освен петте основателки, БРИКС включва още Етиопия, Иран, Египет и Обединените арабски емирства.

Срещата между Путин и Ердоган в Казан би могла да има стратегическо значение не само за двустранните отношения между Русия и Турция, но и за геополитическата картина в по-широк контекст, особено предвид амбициите на Турция за присъединяване към БРИКС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари