900 планиращи бомби за седмица: Украйна призовава Запада за незабавна подкрепа

0
Украинският лидер подчертава необходимостта от системи за ПВО и далекобойни оръжия
Украинският лидер подчертава необходимостта от системи за ПВО и далекобойни оръжия Снимка: Володимир Зеленски / Facebook

Украинският лидер подчертава необходимостта от системи за ПВО и далекобойни оръжия

Украинският президент Володимир Зеленски отправи спешен призив към западните съюзници за незабавна военна помощ, след като Русия извърши мащабна въздушна атака срещу страната му, използвайки близо 900 планиращи бомби в рамките на седмица, съобщава Германската информационна агенция (ДПА).

Интензивни атаки срещу Украйна

През последните седем дни Украйна е била подложена на интензивни въздушни удари от страна на Русия. Според информацията, предоставена от президента Зеленски, руските сили са използвали около 900 планиращи бомби, 40 ракети и 400 дрона за атаки срещу украинска територия.

Само през изминалата нощ украинската противовъздушна отбрана е успяла да неутрализира 31 руски дрона, като общият брой на атаките с безпилотни летателни апарати е достигнал 68, придружени от няколко ракетни удара. Към момента няма подробна информация за евентуалните щети, причинени от тези нападения.

Призив за бърза реакция

В социалната мрежа "Екс" (бившия Twitter) президентът Зеленски написа: "Не трябва да се губи време – трябва да се изпрати ясен сигнал за решимост". Той подчерта необходимостта от бърза и решителна подкрепа от страна на западните партньори на Украйна.

"Нашите партньори могат да предоставят нужното количество качествени системи за противовъздушна отбрана, да вземат решения за достатъчните ни далекобойни способности и да осигурят навременната доставка на отбранителна помощ за войските ни", допълни украинският лидер.

Дипломатическа обиколка в Европа

През изминалата седмица президентът Зеленски осъществи дипломатическа обиколка в няколко европейски столици, включително Рим, Париж, Лондон и Берлин. В германската столица той проведе срещи с канцлера Олаф Шолц и президента Франк-Валтер Щайнмайер.

По време на своята визита в Европа, Зеленски представи така наречения "план за победа". Детайлите на този план все още не са публично достъпни, но се очаква той да очертава стратегията на Украйна за справяне с руската агресия и възстановяване на териториалната цялост на страната.

Нарастващ натиск в Източна Украйна

Призивът на Зеленски за спешна военна помощ идва на фона на нарастващия натиск, който Украйна изпитва поради напредването на руските сили в източната част на страната. Ситуацията в този регион остава изключително напрегната, като украинските въоръжени сили полагат усилия да удържат позициите си срещу продължаващата руска офанзива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Милонов
    Украински фашист,подлога на Байдън и продажните европейски тикви,вдигай бялото знаме,стига си просил оръжияе по света.Умират всеки ден млади хора говедо.
  • 4
    5
    Наркоман Зеленски
    До 3 - ПеПераст,стига си дращил тъпотии от хиляда никнейма,идвай на фронта,че ми взеха още един град тази сутрин! Не се крий в гей клуба!
  • 7
    4
    567568
    осрания червей зеленски ту едно говори, ту друго, сигурно наркотиците са му втечнили и изпържили мозъка като яйце в тиган вчера имал план за победа, днес реве да го спасяват... неадекватен боклук https://www.youtube.com/watch?v=GOnENVylxPI
  • -6
    3
    До 1 и 2
    СОПОЛь, яс о е че си единствена копейки тук Събирай си дърмкге и бегом в блатна
  • 4
    2
    ПеПераст Бандера
    Володимир,мальчик,скоро ще се срещнем!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари