САЩ инвестира 800 милиона долара в украински дронове

0
САЩ подпомагат Украйна с милиарди за отбрана и производство на дронове
САЩ подпомагат Украйна с милиарди за отбрана и производство на дронове Снимка: АП / БТА

САЩ подпомагат Украйна с милиарди за отбрана и производство на дронове

Съединените американски щати отпускат военна помощ за Украйна в размер на 400 милиона долара, а в процес на подготовка е и допълнителен пакет от 800 милиона долара, предназначен за производството на украински безпилотни летателни апарати. Информацията беше потвърдена от президента Володимир Зеленски по време на неговото вечерно видеообръщение, предаде агенция "Укринформ".

Засилена подкрепа за украинската отбрана

"Днес има ново решение на САЩ да подкрепят Украйна. Нов пакет за отбрана. Сумата е 400 милиона долара. Подготвя се още един отделен пакет - финансиране на производството на украински безпилотни самолети, 800 милиона долара. Украйна е благодарна за тази подкрепа", заяви държавният глава.

Акцент върху суверенитета

В своето обръщение Зеленски подчерта необходимостта от гарантиране на украинския суверенитет: "Трябва да гарантираме, че въпреки всички политически заплахи в света, Украйна може последователно да защитава своя суверенитет и независимост. И ние със сигурност ще го направим."

Загриженост относно ролята на Северна Корея

Украинският президент проведе разговор с министъра на отбраната на САЩ Остин относно изпълнението на Плана за победа. "Путин се страхува от мира и затова търси начини да засили агресията и да изведе Северна Корея на фронта. Това е очевиден сигнал към целия свят, който иска само война", подчерта Зеленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Симпозиум на гинеколози. На подиума се качва председателят и почва реч:
- Колеги, къде бъркаме?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари