5 канала в YouTube за деца, които не могат да се справят с математиката

1
Открийте най-добрите канали за обучение и забавление едновременно
Открийте най-добрите канали за обучение и забавление едновременно

Открийте най-добрите канали за обучение и забавление едновременно

Математиката може да бъде предизвикателство за много деца. В съвременния дигитален свят обаче има безброй ресурси, които помагат на малките да се справят с трудностите в тази важна наука. YouTube е една от най-популярните платформи не само за развлечение, но също и за обучение, предлагайки разнообразие от канали, които правят математиката достъпна и забавна. В днешния материал ще разгледаме кои са петте най-добри YouTube канала, които могат да помогнат на Вашето дете да подобри уменията си по математика!

Буквар Бг

Буквар Бг е чудесен ресурс за деца, които имат нужда от допълнителна помощ с математиката. Този канал предлага интерактивни уроци и забавни видеа, които правят ученето приятно. По този начин децата могат да усвояват основни математически концепции чрез игри и практически задачи.

Предимствата са:

● Голямо разнообразие от материали;

● Интерактивни и забавни анимации към всеки урок;

● Дълги компилации от уроци;

● Помощ при обучение в различни дисциплини, не само по математика.

Този YouTube канал е подходящ най-вече за деца в предучилищна възраст.

Academico

Продължаваме с втория ресурс, academico. Това е канал, който представя ясно и лесно разбираеми видеа, които обясняват основните математически концепции. Каналът е известен със своите анимирани уроци, които задържат вниманието на децата и ги насърчава да учат.

Предимствата включват:

- Анимирани и лесно разбираеми уроци;

- Широк спектър от математически теми;

- Подходящ за деца в начално училище.

Уча.се

Уча. Се е един от най-популярните образователни ресурси на български език. Този канал предлага множество видеа, които обясняват математическите концепции в разбираем и интересен начин. Видео уроците са също така съобразни с българската учебна програма, което ги прави много подходящи за ученици от всякакви възрастови групи.

Khan Academy Kids

Khan Academy Kids е друг невероятен ресурс за деца, които имат нужда от малко допълнително помощ с математиката. Видеата са структурирани и ясно обясняват различни математически концепции, което ги прави перфектни за деца с нужда от още малко внимание и подкрепа.

Предимствата са:

- Структурирани и подробни уроци;

- Обхваща много основни, така и малко по-сложни математически теми.

Има още един фактор, който трябва да вземете под внимание при избора си. Видеата в този канал са на английски език. Това може да бъде недостатък ако считате, че детето Ви няма да може да се справи с чуждия език, но от друга страна има много потенциал за двойна практика – и по математика, и по английски език. Благодарение на анимациите, повторенията и педагогиката в уроците обаче, езиковата бариера не трябва да е проблем за Вашето дете.

Math & Learning Videos 4 Kids

Този канал е специално създаден за деца и предлага разнообразни видеа, които олекотяват задачата им да се справят с математиката. От песни за числата до интерактивни игри и уроци, Math & Learning Videos 4 Kids е чудесен ресурс за малките ученици.

Предимства

● Забавни и интерактивни видеа;

● Подходящ за деца в предучилищна възраст чак до самото начало на учебната година.

● Помага за усвояването на основни математически умения чрез песни и игри.

Дните, в които YouTube беше единствено средство за развлечение отдавна за зад нас. Днес, той е гигант в онлайн обучението. Надяваме се, че благодарение на този материалите открили интересни канали, които децата могат да гледат. Следващия път, когато детето Ви е несигурно, опитайте с видеа от

● Буквар БГ,

● academico,

Khan Academy Kids,

● Math & Learning Videos 4 Kids, както и

● Уча.се.

Именно тези ресурси ще направят математиката по-достъпна за Вашето дете. Не забравяйте, че винаги можете също да отидете на сайта ни. За повече информация, можете да посетите уроци по математика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    дааа
    и защото села и градове опустяха на деца,игрища и тревни площи с дървета.
  • 2
    1
    дааа
    защото няма учители и дневни центрове.... и пари за автобусен билет за автобус който я дойде я не дойде.За обяд и закуска изобщо не говорим.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари