32 градуса в Русе преди рязкото захлаждане

0
Температурите ще паднат с близо 10 градуса
Температурите ще паднат с близо 10 градуса Снимка: Община Русе

Температурите ще паднат с близо 10 градуса

Жегата в България достигна своя пик днес, като термометрите в Ловеч и Велико Търново отчетоха 33 градуса по Целзий. Тази информация беше публикувана на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) в 15:00 часа.

Дунавската столица Русе не остана назад в надпреварата за най-горещ град, като жителите ѝ изпитаха на гърба си внушителните 32 градуса.

Шест други населени места в страната също се присъединиха към "горещата" компания с температури от 31 градуса.

Метеоролозите от НИМХ потвърдиха, че денят е преминал под знака на слънчевото време, като само на отделни места е имало разкъсана облачност. В столицата София живакът се е изкачил до 28 градуса към 15:00 часа.

Въпреки това, прогнозата за утре носи драстична промяна в метеорологичната картина. НИМХ предупреждава за преминаването на студен атмосферен фронт през територията на страната. Очаква се още в ранните утринни часове облачността да се увеличи значително от северозапад, носейки със себе си дъждовни валежи.

С напредването на деня, синоптиците прогнозират, че валежите ще обхванат Централна България, а привечер ще достигнат и до източните райони на страната. Особено интензивни ще бъдат валежите в централните и източните области, където се очакват гръмотевични бури и вероятност от градушки. Западна България също няма да бъде пощадена от гръмотевичната активност.

Тази рязка промяна във времето поставя интересен контраст между днешните рекордно високи температури и очакваното захлаждане, което ще донесе утрешният ден. Жителите на България ще трябва бързо да се адаптират от летни жеги към есенни дъждове.

Метеоролозите съветват гражданите да следят внимателно прогнозите и да бъдат подготвени за бързата промяна на времето, особено в районите, където се очакват по-интензивни валежи и гръмотевични бури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари