20-годишният Томас Крукс е стрелял по Тръмп

2
Стрелецът беше ликвидиран от агенти на Сикрет Сървис след инцидента
Стрелецът беше ликвидиран от агенти на Сикрет Сървис след инцидента Снимка: БГНЕС / EPA

Стрелецът беше ликвидиран от агенти на Сикрет Сървис след инцидента

Федералното бюро за разследване (ФБР) идентифицира стрелеца, който се опита да убие бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. 20-годишният Томас Матю Крукс е човекът, който стреля по Тръмп по време на предизборен митинг в град Бътлър, щата Пенсилвания. Крукс, който е бил регистриран като републиканец, беше ликвидиран от агенти на Сикрет Сървис след инцидента.

Според информация от американски медии, стрелбата се разследва като опит за убийство. Бившият президент Тръмп е леко ранен, като един от куршумите е преминал на милиметри от главата му, пронизвайки дясното му ухо и предизвиквайки обилно кръвотечение. Тръмп обаче не е пострадал сериозно.

Инцидентът се случи, докато Тръмп държеше реч на трибуната. След стрелбата той заяви: „Чух свистящ звук след започване на изстрелите, след което усетих, че куршум прониква през горната част на дясното ми ухо.“ Тръмп благодари на Сикрет Сървиз и на органите на реда за бързата реакция.

Стрелбата е взела и жертва от публиката на митинга, а други двама души са в критично състояние в болница. Сикрет Сървиз съобщиха, че стрелецът е бил позициониран на покрива на сграда, намираща се в съседство с митинга. Той е успял да произведе няколко изстрела, преди да бъде убит от снайперисти на службата.

Президентът Джо Байдън осъди инцидента и заяви, че е „благодарен“, че Тръмп е в безопасност. По-късно Байдън е разговарял по телефона с Тръмп. Множество влиятелни американски политици също осъдиха опита за покушение, сред които бившите президенти Барак Обама и Бил Клинтън, председателят на Сената Чък Шумър и губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм. Те се обединиха около становището, че насилието няма място в Америка, особено в политическите процеси.

Очаква се стрелбата да има широк отзвук през следващите дни, особено в светлината на започващата в понеделник в Милуоки, Уисконсин Национална конвенция на Републиканската партия, на която Доналд Тръмп официално трябва да бъде номиниран за кандидат за Белия дом. Въпреки инцидента, Тръмп заяви, че ще участва в конвенцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    32
    Путин Хуйло
    С мнението под никнейм Българин (въпреки,че съм хомосексуален бесарабски циганин) исках да кажа,че за всички нормални хора е ясно,че предрусалият наркоман,който стреля по Тръмп,има връзка с корумпираните боклуци от демоСратическата партия във ФАЩ и най вероятно със самата Хитлери КлинтКънт! Тръмп ще размаже посрания памперс Алцхаймер Джо на изборите,а от това треска ги тресе демоСратите и техните слуги бандеронацисти и ционисти!
  • 0
    31
    Българин
    Дончо има роля в "Сам вкъщи", това явно му е второ участие в реалити "филм"
  • 3
    30
    Ванка с танка
    Стрелецът по Тръмп е умопобъркан наркоман,най вероятно наркозависим от фентанил каквито са милиони в САЩ...това че са го застреляли всъщност е добре за него щом са прекратили жалкото му съществуване!
  • 0
    29
    Психиатър
    Някакъв много тежък шизофреник е писал пост 16,според мен трябва незабавно да бъде вкаран в стая с гумирани стени и да му се сложи усмирителна риза!
  • 0
    28
    Русенец
    Да,дори и многоников хомосексуалист от бесарабски произход като мен е наясно,че умствено изостаналият стрелец по Тръмп е бил фен на Зеленски и бандеронацистите! Иначе постовете ми са доказателство колко е ниско нивото на умствено изостаналите фенове на хохлите в България!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари