Жители на Елин Пелин с въпроси към властта след инцидента

0
Жители на Елин Пелин с въпроси към властта след инцидента
Жители на Елин Пелин с въпроси към властта след инцидента Видео: NOVA

Министър Калин Стоянов се среща с пострадалите и обещава промени

Две седмици след мощните взривове в склад за пиротехника край Гара Елин Пелин, жителите на селото продължават да търсят отговори от властите. Днес вътрешният министър Калин Стоянов се срещна с хората от населеното място, за да отговори на техните въпроси и да обсъди мерките за сигурност, които трябва да бъдат предприети в бъдеще.

Местните жители са особено загрижени за безопасността на своите домове и настояват подобни обекти да не се изграждат в близост до населени места. Нора Флорова, една от жителките на селото, сподели своите притеснения: „По наша информация 2010 г. складът получава данни за разрешение за строеж. След това през 2022 г. едно разширение и второ през февруари 2024 г.”

Въпреки изминалото време, все още не е ясно как ще бъдат компенсирани собствениците на пострадалите къщи. Този въпрос е от особено значение за хората, чиито имоти са били засегнати от взривовете.

Вътрешният министър Калин Стоянов обясни, че изборът на място за изграждане на подобни складове зависи от количеството пиротехника, което ще се съхранява в тях: „Къде да се изгради подобен склад зависи от това какво количество пиротехника има вътре.” Той увери, че ще бъдат направени всички необходими проверки и ще се вземат мерки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Жителите на Елин Пелин са категорични, че не могат да се чувстват в безопасност, докато няма ясни и строги регулации за разполагането на такива обекти. Те настояват за по-добра комуникация с местната власт и за конкретни действия, които да гарантират тяхната сигурност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Кметьовете са
    жалки политически пешки в ръцете на властта. Също като политиците в НС.
  • 1
    6
    Не, не сме балами
    Къде да се построят такива опасни складове за взривни вещества е много важен въпрос .Подлежи на преразглеждане с оглед безопасността на населеното място .Явно са за наказание тези, подписали разширенията 2022 и 2024г.,не само далите съгласие за строеж 2010 г. Алчността няма граници. А кметът ви беше казал в медиите, че мамите със щетите, докато си гледаше кефа в Гърция. Не го избирайте повече, той не е с вас.Лошото е , че мераклиите за такъв пост са политически. Борете се за правата си, за живота си, не спирайте до тук
  • 6
    5
    Говновлад Путин
    Засегнатите хора да съдят до дупка компанията която е собственик и използвала складовете. Който е виновен той да плаща, що да плаща държавата, демек ние данъкоплатците?!
  • 4
    4
    До трети
    Не.Управлвват ни хитри,лицемени,лъжливи егоисти.Те са мързеливи и със болно его.Много лесно ше се отучат от навиците си.Хора няма.Никой нищо не им казва и техните кръгове летят ли летят в розови облаци с розови гащи.Това е положението.Некой да им скъса ластика и гъзо се виде.
  • 0
    3
    Гххйк
    Управляват ни малоумни и не можем да очакваме нищо добро от тях. Европейската развалина ще ми затрупа, а ние ще ръкопляскаме на клоуните и.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари