Разследването на взривовете в Елин Пелин навлиза в ключова фаза

0
Екипът на Националната следствена служба продължава с огледите и разпитите на свидетели
Екипът на Националната следствена служба продължава с огледите и разпитите на свидетели Снимка: БГНЕС

Екипът на Националната следствена служба продължава с огледите и разпитите на свидетели

Очаква се тази седмица екипът разследващи от Националната следствена служба да достигне до епицентъра на експлозиите в склада за пиротехника в град Елин Пелин. Според информацията, предоставена на NOVA от следствието, огледите досега са били периферни, поради риска от нови взривове.

Работата на следователите ще продължи около две седмици, след което ще започне подробен анализ. Целта на този анализ е да покаже къде и как е стартирало взривяването. До момента рискът от нови експлозии е наложил предпазливост и ограничен достъп до самото сърце на инцидента.

Екипът от Националната следствена служба се очаква да се сблъска с редица предизвикателства при разследването на случая. Въпреки това, усилията им са насочени към установяване на точната причина за възникналите взривове и предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Паралелно с огледите, продължават и разпитите на свидетели. Тези разпити са от съществено значение за събиране на допълнителна информация, която може да помогне в разплитането на случая. Свидетелите предоставят ценни сведения за случилото се преди и по време на експлозиите, което е ключово за съставянето на пълна картина на инцидента.

Инцидентът в склада за пиротехника в Елин Пелин предизвика сериозни вълнения и повдигна много въпроси относно безопасността и регулациите в сектора. Местните жители и бизнеси изразиха своето безпокойство и надежда за бързо разрешаване на случая.

Националната следствена служба уверява, че ще направи всичко възможно да разкрие причините за експлозиите и да предприеме необходимите мерки за предотвратяване на бъдещи инциденти. Очаква се, че след завършването на огледите и анализите, ще бъдат направени публични изявления и доклади, които да информират обществеността за резултатите от разследването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари