Жегата продължава и във вторник

0
Температури ще варират между 34 и 39 градуса
Температури ще варират между 34 и 39 градуса Снимка: БГНЕС / Архив

Температури ще варират между 34 и 39 градуса

През изминалата нощ времето беше ясно и почти тихо, предоставяйки спокойствие за всички, които обичат летните нощи. През деня очакванията са отново за слънчево и горещо време, като слаб до умерен вятър от североизток ще освежава атмосферата. Максималните температури ще варират предимно между 34° и 39°, като в София термометрите ще покажат около 33°, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините: Слънчево време с временни увеличения на облачността

Любителите на планинските разходки могат да се насладят на слънчево време през целия ден. Следобед в Рило-Родопската област се очакват временни увеличения на облачността, но няма прогноза за валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, което ще направи времето приятно за разходки. На височина 1200 метра температурите ще достигнат около 28°, а на 2000 метра - около 21°.

По Черноморието: Слънчево и приятно с умерен вятър

Черноморието също ще се радва на предимно слънчево време. Североизточният вятър ще бъде до умерен, като ще предостави леко освежаване за почиващите на плажа. Максималните температури по крайбрежието ще варират между 28° и 32°, което е идеално за морски дейности. Температурата на морската вода е около 25°-26°, а вълнението на морето ще бъде между 2 и 3 бала, подходящо за къпане и водни спортове.

Астрономическа информация: Изгрев и залез на Слънцето и Луната

Слънцето в София изгрява в 5 часа и 58 минути и залязва в 21 часа и 6 минути, предоставяйки ни ден с продължителност от 15 часа и 8 минути. Луната изгрява в 9 часа и 13 минути и залязва в 23 часа и 28 минути. Тя се намира в фаза три дни след новолуние, което предлага ясни нощи за любителите на астрономията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари