Жълт код за екстремни температури в цялата страна на 11 юли

0
Очаква се горещо време с температури до 39 градуса
Очаква се горещо време с температури до 39 градуса

Очаква се горещо време с температури до 39 градуса

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение за жълт код за опасно високи температури в цялата страна на 11 юли 2024 г.

През нощта времето ще бъде предимно ясно, като над Източна България ще има разкъсана облачност. Ще бъде почти тихо. Утре ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността и на изолирани места в следобедните часове ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен североизточен вятър. Остава горещо с максимални температури предимно между 34° и 39°, в София – около 34°.Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 30°, на 2000 метра – около 22°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има в сутрешните часове. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 30° и 34°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В Русе и Североизточна България се очаква горещо време с максимални температури до 39 градуса. Жителите на региона трябва да бъдат особено внимателни и да избягват продължително излагане на слънце, особено в обедните часове. Препоръчва се пиене на много вода и носене на леки и светли дрехи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари