Жега в цялата страна: Температури до 42 градуса във вторник

1
Очакваме вторник да донесе екстремни температури
Очакваме вторник да донесе екстремни температури Снимка: НИМХ

Очакваме вторник да донесе екстремни температури

Според метеоролозите утре ще бъде предимно слънчево, като следобед над източните райони и Дунавската равнина ще се появи незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, а в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще бъдат изключително високи, вариращи между 37° и 42°, като в Русе се очаква максимална температура от около 42 градуса.

Времето в планините

Планините също ще бъдат обхванати от слънчево време, с незначителна купеста облачност следобед. Ще духа до умерен, а по билата и временно силен вятър от изток-североизток. Очаква се температурите на височина 1200 метра да достигнат около 32 градуса, а на 2000 метра - около 24 градуса.

Черноморие

По Черноморието утре ще бъде предимно слънчево. Умереният вятър от изток-североизток ще продължи да духа, като максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. Температурата на морската вода е приятните 27 градуса, а вълнението на морето ще бъде от 2 до 3 бала, което е идеално за морските почиващи.

Съвети за безопасност

В тези горещи дни се препоръчва на хората да избягват продължителен престой на открито през най-горещите часове на деня, да пият достатъчно течности и да носят леки и светли дрехи. Особено внимание трябва да се обърне на децата, възрастните и хората с хронични заболявания, които са по-уязвими към високите температури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Изненадан
    Като няма слънце,защо няма? Като не е топло защо е студено? Като вали дъжд,дъждовно е и какво море ще караме? Като има сняг,какво ще правим? Е......? НЯКОЙ ДА ДОБАВИ НЕЩО....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари