Жълт код за опасно време в неделя

7
Ясно и спокойно време през нощта, слънчево с развитие на купеста облачност утре
Ясно и спокойно време през нощта, слънчево с развитие на купеста облачност утре

Ясно и спокойно време през нощта, слънчево с развитие на купеста облачност утре

През предстоящата нощ се очаква времето да бъде ясно с разкъсана висока облачност. Ще бъде почти тихо, като вятърът ще отслабне и ще бъде незначителен. Утрешният ден ще започне с предимно слънчево време в по-голямата част от страната, но след обяд над Източна България и планинските райони ще се развие купеста облачност. Въпреки това, само на отделни места се очаква краткотраен дъжд и гръмотевична дейност.

Вятърът ще бъде слаб до умерен, ориентиран от изток-североизток. Очакваните максимални температури ще варират между 33° и 38°. В Русе термометрите ще покажат около 37°. Въпреки горещините, наличието на слаб вятър ще създаде леко усещане за прохлада в някои части на страната.

Прогноза за планините

В планинските райони също ще преобладава слънчево време, което ще предостави отлични условия за туризъм. Следобед обаче, на места ще се появи купеста облачност, а на изолирани места се очаква да превали и прегърми. Температурите на височина от 1200 метра ще достигнат около 27°, докато на 2000 метра се очаква максималната температура да бъде между 18° и 19°.

Умерен до силен вятър от север-североизток ще обдухва планинските върхове, което може да създаде усещане за по-хладно време, въпреки топлите температури. Планинарите се препоръчва да бъдат подготвени за промени в условията, особено в следобедните часове.

Времето по Черноморието

Над Черноморието времето също ще бъде предимно слънчево, като по-късно следобед и в часовете преди полунощ ще се появи купеста и купесто-дъждовна облачност. На места се очаква да превали и прегърми, но тези явления ще бъдат краткотрайни. Вятърът ще бъде до умерен и ще духа от изток-североизток.

Максималните температури по крайбрежието ще варират между 29° и 32°, което ще осигури приятни условия за плажуване. Морската вода ще остане топла, с температури между 27° и 29°, а вълнението на морето ще бъде от 2 до 3 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари