Започват най-горещите дни за месец юли

0
Вчера най-топло е било в Сандански и Русе
Вчера най-топло е било в Сандански и Русе Снимка: iStock.com

Започват най-горещите дни за месец юли

Днес ще бъде слънчево, след обяд и горещо. В югозападните райони ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в планинските райони там, ще превали краткотраен дъжд. Ще бъде почти тихо. Повишението на температурите ще продължи и преобладаващите максимални ще са между 35° и 40°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде слънчево и ще духа бриз. Максималните температури ще са между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 26° - 27°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен вятър от север-северозапад. Остава топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 30°, на 2000 метра - около 24°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари