Задържаха дупничанка за закани към бившия ѝ съпруг

0
Районната прокуратура в Кюстендил привлече жената като обвиняема
Районната прокуратура в Кюстендил привлече жената като обвиняема

Районната прокуратура в Кюстендил привлече жената като обвиняема

Драматична семейна история се разигра в град Дупница, където 31-годишна жена бе задържана за отправяне на закани към бившия си съпруг и незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Инцидентът, който се случи на 20 септември 2024 година, разкри напрежението между бившите партньори и доведе до намесата на правоохранителните органи.

Според информация от Прокуратурата в Кюстендил, жената, идентифицирана като Д.Н., е изпращала заплашителни съобщения на бившия си съпруг П.Б. чрез мобилно приложение и Viber. Заплахите са били толкова сериозни, че са предизвикали основателен страх у мъжа, който е търговец на автомобили.

Четири дни след инцидента, на 24 септември, П.Б. подаде официална жалба срещу бившата си съпруга. Разследването установи, че Д.Н. е извършвала вербално психическо насилие спрямо пострадалия, което е било достатъчно сериозно, за да предизвика опасения за неговата безопасност.

В хода на претърсването, проведено в дома на Д.Н. на улица "Жива вода" в град Дупница, правоохранителните органи откриха незаконно притежаван пистолет. Този факт допълнително утежни положението на жената и доведе до повдигане на обвинения по два члена от Наказателния кодекс.

Наблюдаващият прокурор привлече Д.Н. като обвиняема за престъпления по член 144, алинея 3, точка 3, във връзка с член 144, алинея 1 и по член 339, алинея 1 от Наказателния кодекс. Тези обвинения са свързани със заканите за саморазправа и незаконното притежание на огнестрелно оръжие.

В момента Д.Н. е задържана за срок до 72 часа, като предстои внасяне на искане в съда от страна на Районна прокуратура - Кюстендил за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари