Мъж заплаши съпругата си с убийство и рани друг човек

0
Прокуратурата в Кюстендил води разследване по няколко тежки престъпления
Прокуратурата в Кюстендил води разследване по няколко тежки престъпления

Прокуратурата в Кюстендил води разследване по няколко тежки престъпления

Районната прокуратура в Кюстендил води разследване по случай на домашно насилие с тежки последствия, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София. Инцидентът, който се е разиграл в град Бобошево, е довел до арест на 54-годишен мъж, обвинен в няколко тежки престъпления.

Хронология на събитията

Според данните от разследването, обвиняемият, идентифициран с инициалите И.И., е нарушил неприкосновеността на чужд дом в Бобошево. Той е прескочил оградата, преминал през двора и влязъл в къщата през входната врата. Вътре е открил съпругата си в компанията на друг мъж, на когото е нанесъл порезна рана с нож в областта на крака. И.И. е отправил заплахи за убийство както към съпругата си, така и към нейния спътник.

Реакция на властите

След сигнал на телефон 112, полицейските служители от Дупница са задържали извършителя. Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница е поискала от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", която е била уважена от магистратите.

Предистория на конфликта

Разследването е разкрило, че обвиняемият И.И. от години е работил в Италия, като е поддържал връзка със семейството си в България. През август 2024 година съпругата му е изразила желание за развод, което първоначално той е приел. В началото на септември двамата са се уговорили за среща в Дупница, за да обсъдят условията на раздялата. Още при пристигането на жената в общото им жилище обаче, И.И. ѝ е нанесъл побой.

Опасения на съда

Съдът е изразил сериозни опасения относно вероятността обвиняемият да извърши ново престъпление. Тези опасения се базират на краткия период между отделните инциденти и наличието на данни за предварително планирана престъпна дейност. Фактът, че И.И. се е снабдил предварително с нож, шапка и ръкавици, е интерпретиран като признак за подготовка на престъплението.

Промяна в поведението

Въпреки че обвиняемият е с чисто съдебно минало и се е ползвал с добро име в обществото, съдът отбелязва драстична промяна в поведението му след фактическата раздяла със съпругата и узнаването, че тя живее с друг мъж.

Правни последици

Определението на съда подлежи на обжалване и протест. Разследването продължава под надзора на прокуратурата, като се очакват допълнителни действия по изясняване на всички обстоятелства около случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари