Задържаха жена, заканила се с убийство на съпруга си

0
Задържаната е обвинена и в притежание на незаконно оръжие
Задържаната е обвинена и в притежание на незаконно оръжие Снимка: Районен съд - Дупница

Задържаната е обвинена и в притежание на незаконно оръжие

Задържаха жена, заканила се с убийство на съпруга си.

Районният съд в град Дупница постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" за 31-годишна жена, обвинена в отправяне на закани за убийство към бившия ѝ съпруг и незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Случаят разкрива тревожна ситуация на домашно насилие, усложнена от наличието на незаконно оръжие.

Според информацията, предоставена от съда, обвиняемата е безработна, докато бившият ѝ съпруг се занимава с търговия на автомобили. Двойката има две деца, което допълнително усложнява ситуацията. Мотивите, довели до заканите от страна на жената, все още не са изяснени.

Съдебното решение подчертава сериозността на обвиненията, особено предвид факта, че заканите за убийство са отправени в контекста на домашно насилие. Съдът изрази загриженост относно вероятността обвиняемата да извърши престъпление, ако бъде освободена.

Особено тревожен е фактът, че при жената е открито огнестрелно оръжие - пистолет, който е годен да произвежда изстрели. Допълнителна тежест на случая придава обстоятелството, че идентификационните данни на оръжието, включително марката и моделът, са били заличени.

Въпреки че обвиняемата има добри характеристични данни, съдът прецени, че тежестта на обвиненията и потенциалната опасност, която тя представлява за обществото, налагат най-строгата мярка за неотклонение.

Решението на Районния съд в Дупница подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок пред Окръжния съд в град Кюстендил. Този случай повдига сериозни въпроси относно домашното насилие и незаконното притежание на оръжие, както и за необходимостта от ефективни мерки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари