Явор Дачков: Делян Пеевски ще загуби войната срещу Ахмед Доган

1
Според него „Пеевски се опитва да овладее партията и отказа да стане подставено лице на Доган, както бяха предишните на ДПС“
Според него „Пеевски се опитва да овладее партията и отказа да стане подставено лице на Доган, както бяха предишните на ДПС“

Според него „Пеевски се опитва да овладее партията и отказа да стане подставено лице на Доган, както бяха предишните на ДПС“

Делян Пеевски ще загуби войната срещу Ахмед Доган, защото почетният председател на ДПС Доган изигра хитро картите си – институционално. По места ДПС се организират в подкрепа на Доган и искат истинският лидер на ДПС Доган да се върне като пълноправен и единствен лидер на Движението. Това според мен ще стане.

Това прогнозира в интервю пред БНР журналистът Явор Дачков.

„Ако Доган се върне, вероятно ще стане, едва ли ще остави Пеевски в редиците си, след като прекрачи червените линии“, допълни той в предаването „РадиоТочка“.

Според него Делян Пеевски е отворил широк фронт срещу себе си – Бойко Борисов, Ахмед Доган и президента Румен Радев. И твърди, че и тримата „играят тънко тази игра и никой няма да тръгне на открита война“, защото „Пеевски е силов играч“.

Преформатирането на властта трябва да стане тънко, войната е факт. На Доган не остави нищо друго освен да го отстрани. Борисов предложи кабинет, за да излезе достойно от позицията. Това бе кабинет на избирателите на ГЕРБ и отдаде почит на тях“, коментира Дачков.

Той смята, че една дума не би била достатъчна да се определят процесите у нас.

Процесите са сложни, приключва един етап от българската история и ще бъде груба грешка да го назовем само с една дума. Приключва опита за силово моделиране на властта и политическия живот. Свършва прехода, както беше заченат през 1990 г. с партийно-криминални структури и опита да се организират българите по опита на Сицилианската мафия. Тези, които започнаха от 90-те г. с манталитета да се управлява в България, си остава такъв и води до райониране на демокрацията и отлив на хората да участват в този пошъл театър“, каза Дачков.

Според него „Пеевски се опитва да овладее партията и отказа да стане подставено лице на Доган, както бяха предишните на ДПС“: „Отстраняването на Пеевски от властта ще има големи последици за България. Не виждам как ще оцелее при мощни противници Бойко Радев Доган.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари