Бойко Рашков: Цялото общество видя, че вече никой не подкрепя Бойко Борисов

6
ДПС е на прага на разцепление
ДПС е на прага на разцепление Снимка: БТА / Архив

ДПС е на прага на разцепление

В ефира на Дарик радио, депутатът от „Продължаваме промяната“ - „Демократична България“ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков изрази своето мнение за текущата политическа обстановка в страната, като се фокусира върху ДПС и неговото ръководство. Рашков заяви, че парламентарната група на ДПС е на прага на разцепление - явление, което по негови думи, е безпрецедентно в историята на партията.

Според Рашков, този разкол е ясно изразен знак за дълбоките проблеми в ръководството на ДПС. Въпреки че не споменава конкретни имена, от контекста става ясно, че критиката му е насочена към Делян Пеевски. „Такъв човек не може да бъде в ръководството на нашата държава. Такъв човек е рушител на държавността“, заяви Рашков, добавяйки, че Пеевски е включен в списъка на санкциите по закона „Магнитски“.

Провалът на проектокабинета „Желязков“ и ролята на Борисов

Рашков коментира и неуспеха на проектокабинета „Желязков“, като подчерта липсата на сериозни консултации от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Ако той искаше да състави правителство, щеше да проведе едноседмични консултации с всички партии, за да види тяхното становище“, отбеляза Рашков. Според него, Борисов вече не получава подкрепа от никого, което стана видно след провала на проектокабинета.

Вътрешни напрежения в ДПС

По отношение на вътрешните трусове в ДПС, Рашков изрази учудването на ПП-ДБ от „грубата чистка“ в парламентарната група на ДПС. Той отбеляза, че са били отстранени добре известни депутати, включително бивши евродепутати, без сериозни мотиви. „Мога да ви дам примери, за този човек, който се нарича председател, а той е съпредседател... той не се свени да слага подписа си под неверни твърдения“, допълни Рашков.

Бившият вътрешен министър изрази убеждението си, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще предприеме действия срещу тези вътрешни напрежения. Той описа отношенията между Доган и Пеевски като сложни, споменавайки, че Пеевски, който някога е бил считан за „син“ на Доган, сега иска да го отстрани от политиката.

Медийни атаки и евроатлантическата ориентация

Рашков коментира и медийните атаки срещу депутати от ДПС, които са гласували против кабинета на ГЕРБ-СДС, давайки пример със сина на Рамадан Аталай. Той отбеляза, че тези подходи са типични за миналото, но сега се използват от „едрогабаритен човек“.

Запитан за евроатлантическата ориентация на Пеевски, Рашков бе категоричен: „Под фасадата аз не мога да съзра никакъв евроатлантизъм от този човек.“ Той добави, че Пеевски е бил обект на интерес от турските криминални служби заради особена дейност, свързана с партия, срещу която турското правителство се бори от десетилетия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Пудел
    Ела да ми буташ пачки в устата,маймун
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари