Връщат евакуираните в Елин Пелин по домовете им

0
Димитър Калганджиев, съобщи, че вероятната причина за взривовете е човешка небрежност
Димитър Калганджиев, съобщи, че вероятната причина за взривовете е човешка небрежност Снимка: bTV

Димитър Калганджиев, съобщи, че вероятната причина за взривовете е човешка небрежност

След инцидента в складовете за пиротехника в Елин Пелин, при който избухнаха експлозии, евакуираните жители започват да се връщат по домовете си. Главният секретар на Министерството на вътрешните работи, Димитър Калганджиев, съобщи, че вероятната причина за взривовете е човешка небрежност.

На място беше потвърдена самоличността на загиналия Петър Шишков. Според информацията, която властите имат, във взривените складове са се намирали 21-годишният син на собственика и един 60-годишен мъж. Специализираният отряд за борба с тероризма използва специализирана техника, за да влезе максимално близо до мястото на инцидента. Главният секретар Калганджиев уточни, че въпреки усилията, все още не може да се гарантира безопасността за провеждането на допълнителни действия по гасенето на пожара на земята.

Към момента Националната следствена служба провежда разследване на другия засегнат склад, като разстоянието до мястото на инцидента е определено като безопасно. Калганджиев добави, че там огледите са завършени и разследването продължава.

Охранителят на складовете беше първият, който подаде сигнал за инцидента. След първия взрив, той се приближава до мястото и успява да извади от огъня загиналия Петър Шишков и тежко пострадалото момиче. Пострадалите бяха изнесени от пожарникарите, които се намесиха своевременно.

Главният секретар на МВР посочи, че в складовете не е имало бункер или специално помещение, където хората биха могли да се укрият. Той подаде сигнала за BG-ALERT, тъй като стана свидетел на големите взривове. Калганджиев коментира критиките към системата за ранно предупреждение, като подчерта, че действията му са били продиктувани от ситуацията и че е постъпил както би постъпил всеки в подобна ситуация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари