Володимир Зеленски: Украйна не се готви за примирие с Русия

0
Дипломатическата обиколка на украинския лидер цели да укрепи западната подкрепа
Дипломатическата обиколка на украинския лидер цели да укрепи западната подкрепа Снимка: БГНЕС / ЕРА

Дипломатическата обиколка на украинския лидер цели да укрепи западната подкрепа

Украинският президент Володимир Зеленски заяви твърдо, че страната му не обмисля примирие с Русия. Изявлението беше направено по време на посещението му в Париж - втората спирка от неговата западноевропейска обиколка, целяща да осигури допълнителна подкрепа за Украйна.

На съвместна пресконференция с френския президент Еманюел Макрон, Зеленски подчерта: "Прекратяването на огъня между Русия и Украйна не е тема за разговори със съюзниците ни". Той отново отправи призив за помощ към Франция, заявявайки: "Преди началото на зимата се нуждаем от вашата помощ".

Макрон, от своя страна, потвърди непоколебимата подкрепа на Франция за Украйна. В социалната мрежа X (бивш Twitter) френският държавен глава написа: "Помощта ни за Украйна е безотказна".

По време на общото си изявление след срещата, двамата лидери обсъдиха текущото сътрудничество между двете страни. Макрон акцентира върху програмата за обучение на украински войници, провеждаща се в Източна Франция, определяйки я като "уникален модел на сътрудничество". Той увери, че Франция ще продължи да предоставя военна и политическа подкрепа на Украйна.

Визитата на Зеленски във Франция е част от по-мащабна дипломатическа инициатива, целяща да затвърди подкрепата на западните съюзници за Украйна в контекста на продължаващия конфликт с Русия. Тази обиколка идва в критичен момент, когато наближаващата зима поставя допълнителни предизвикателства пред украинската армия и цивилно население.

Заявлението на украинския президент относно липсата на готовност за примирие подчертава решимостта на Киев да продължи борбата за възстановяване на териториалната цялост на страната. В същото време, то поставя въпроси относно перспективите за дипломатическо разрешаване на конфликта в близко бъдеще.

Френско-украинските преговори в Париж демонстрират продължаващата ангажираност на западноевропейските държави към каузата на Украйна. Въпреки това, остават предизвикателства пред дългосрочната стратегия за подкрепа, особено в светлината на други глобални кризи и вътрешнополитически фактори в страните-донори.

Предстои да се види как ще се развият събитията в следващите месеци и дали международната общност ще успее да намери устойчиво решение на конфликта, което да гарантира сигурността и суверенитета на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    фена на Путин
    Чудесна новина. Братята ще я вземат цялата. На 200км. от Русе ще е Русия. Супер яко. Само там ще ходя на почивка.
  • 3
    2
    Стивън Сегал
    Ей,наркоман,ще ти начупя канчето хохълско!
  • 3
    1
    Наркоман Зеленски
    Всъщност мен никой не ме пита,аз съм обикновена нашмъркана маймуна и изпълнявам каквото ми кажат собствениците на УСрайна отвъд океана. Ама като не искам мира май ще получа в простата хохълска глава секира оххх оххх
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари