Володимир Зеленски пристигна във Великобритания

0
Украинският президент ще присъства на срещата на върха на Европейската политическа общност
Украинският президент ще присъства на срещата на върха на Европейската политическа общност Снимка: Володимир Зеленски / X

Украинският президент ще се срещне с крал Чарлз Трети и министър-председателя Киър Стармър за укрепване на двустранните отношения

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна днес във Великобритания, за да участва в среща на Европейската политическа общност. Тази визита е четвъртата по ред среща на върха на общността, където страните от европейското пространство обсъждат общите теми и предизвикателства. Зеленски използва платформата на Телеграм, за да съобщи подробности за посещението си, предаде Укринформ.

"За четвърти път страните от европейското пространство отиват на срещата на върха на Европейската политическа общност, за да обсъдят общите теми и предизвикателства. Пристигнах във Великобритания, за да участвам в срещата на върха, да проведа двустранни срещи с партньори и да подпиша нови споразумения в областта на сигурността“, заяви Зеленски.

Зеленски отбеляза, че визитата му включва отделна програма, посветена на двустранните отношения с Обединеното кралство. В рамките на тази програма президентът ще се срещне с Негово Величество крал Чарлз Трети, министър-председателя Киър Стармър, държавни служители и ръководители на отбранителни компании.

"Ще се срещна с Негово Величество крал Чарлз Трети, министър-председателя Киър Стармър, държавни служители и ръководители на отбранителни компании. Ще подпишем междуправителствено споразумение за подкрепа на украинската отбранителна индустрия, ще обсъдим бъдещото сътрудничество в областта на отбраната и ще разширим отбранителните си способности“, каза Зеленски.

Основната цел на визитата на Зеленски е укрепването на двустранните отношения и сътрудничеството в областта на отбраната между Украйна и Великобритания. Очаква се подписването на ново междуправителствено споразумение за подкрепа на украинската отбранителна индустрия, което ще даде допълнителен импулс за развитието на отбранителните способности на Украйна.

Срещите на Зеленски с крал Чарлз Трети и министър-председателя Киър Стармър са ключови моменти от визитата, които целят засилване на политическото и икономическото сътрудничество между двете страни. Президентът на Украйна ще обсъди и бъдещото сътрудничество в областта на отбраната, което включва разширяване на съществуващите споразумения и разработване на нови инициативи за укрепване на сигурността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    15
    хроника
    Един евреин отива при други евреи за пари и лоби.
  • 4
    14
    F16
    Реднеци,съвсем наскоро ви ебаха Афганистан,Сега обаче ви го ту турят без вазелин....Аз да питам има ли един бе един да е заминал за УСрайна.Що като е толкова хубаво един да каже аз цъфтя в бандеронацистката клоака.Нека войната продължава за да ви изтрият от лицето на земята бандеронацистки миризливи фекали! А аз пък съм такава жалка и разтропана бракма,че вече и турците не ме искат хахаха
  • 5
    13
    F16
    Нека войната продължава,да се изтрепе УСраинската вата за да не лаят повече никога,да им се разцепи кочината 1 път завинаги.Де е армията с която влязоха в Донецк и Луганск...изпарили се что се случи с нея... УСрайна започна да краде газ и петрол от руснаците,но яде големия Ивановски хуй,а дойчовските ПеПерасти яко им пръдна икономиката и сега се молят и просят руски ресурси като са намалили помощта за бандеронацистите двойно .И Ко стана май не е баш така както рева бандеронацистката пропаганда...Дебили аналогови
  • -4
    12
    F16
    Ватници ебаха ви Афганистан,Сега обаче ви го ту турят без вазелин....Аз да питам има ли един бе един да е заминал за Рашата.Що като е толкова хубаво един да каже аз цъфтя в Матушката.Нека войната продължава за да ви изтрият от лицето на земята стерви азиатски
  • 4
    11
    Мухахаха
    На насрания нашмъркан киевски клоун отдавна му изтече мандата .... Къде ви намират такива големи ДеБили ?!?! Мръсната киевска смърдяща вулва, в ролята на Фараон на Бандеронацистан, вероятно предстои да бъде балсамиран и положен до мумията на Бандера, в поза 69 - една модерна Арт инсталация "Ин и Ян", озаглавена "Началото и Края" на Укропистан!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари