Румен Радев пристигна в двореца "Бленъм"

0
Президентът представлява България на Четвъртата среща на Европейската политическа общност
Президентът представлява България на Четвъртата среща на Европейската политическа общност

Президентът представлява България на Четвъртата среща на Европейската политическа общност

Държавният глава на България Румен Радев пристигна в двореца „Бленъм“, разположен близо до Оксфорд, за участие в Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност. Там той беше посрещнат от министър-председателя на Великобритания Киър Стармър. Радев представлява страната ни във форума, който събира на едно място държавни и правителствени ръководители от цяла Европа.

На високо равнището ще участват 47 делегации от различни европейски страни. Сред ръководителите на тези делегации са председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, както и генералните секретари на НАТО и на Съвета на Европа – Йенс Столтенберг и Мария Пейчинович Бурич.

Целта на форума е да се обсъдят важни въпроси, свързани с политическата и икономическа стабилност на континента, както и да се търсят общи решения за предизвикателствата, пред които е изправена Европа. Участието на България в този форум е важна стъпка към укрепването на нашите международни позиции и демонстрира ангажираността на страната ни към европейските ценности и сътрудничество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари