Володимир Зеленски: Ако Русия спечели войната, вие ще загубите всичко

3
Президентът на Украйна вярва, че са спасили САЩ от тотална война
Президентът на Украйна вярва, че са спасили САЩ от тотална война Снимка: Володимир Зеленски / Facebook

Президентът на Украйна вярва, че са спасили САЩ от тотална война

Володимир Зеленски направи силно изявление по време на своето посещение в Съединените американски щати, подчертавайки ключовата роля на Украйна в предотвратяването на по-мащабен глобален конфликт. Визитата му започна с посещение на оръжеен завод в град Скрантън, щата Пенсилвания, където се произвеждат жизненоважни боеприпаси за украинската армия.

В интервю за авторитетното издание The New Yorker, части от което бяха публикувани от Украинската национална информационна агенция (УНИАН), Зеленски изтъкна, че украинската съпротива срещу руската агресия е предотвратила редица потенциални катастрофални последици за Съединените щати и техните съюзници.

Украинският лидер аргументира позицията си, като изтъкна няколко ключови точки. Той посочи, че ако Украйна не се беше противопоставила на руската инвазия, това би довело до масова миграционна вълна от около 40 милиона души към Европа, Съединените щати и Канада. Освен това, според Зеленски, падането на Украйна би означавало огромна загуба на влияние за Съединените щати в Европа, като Русия би придобила доминираща позиция на континента.

"Ако Украйна не се беше съпротивлявала, Владимир Путин щеше да стигне по-далеч. Първо, около 40 милиона имигранти щяха да дойдат в Европа, САЩ и Канада. Второ, щяхте да загубите най-голямата държава в Европа - огромен удар върху влиянието на САЩ на континента. Сега Русия щеше да има пълно влияние там. Вие щяхте да загубите всички - Полша, Германия - и влиянието ви щеше да е нулево", заяви Зеленски в интервюто.

Президентът на Украйна подчерта, че самото съществуване на неговата страна не е проблем за Съединените щати. Напротив, той твърди, че устойчивостта на Украйна е позволила на Америка да реши много други проблеми. Зеленски предупреди, че ако Русия успее да победи Украйна, следващите ѝ цели биха могли да бъдат държави като Полша или балтийските републики, които са членки на НАТО. Това би довело до пряка намеса на Съединените щати и би предизвикало мащабна война с потенциално катастрофални последици за американската икономика.

"В този случай определено ще бъдете въвлечени в пълномащабна война, с войски на място, финансиране, инвестиции, а американската икономика ще бъде поставена на военна основа. Така че да се твърди, че сте въвлечени в тази война от дълго време, просто не е вярно. Точно обратното: вярвам, че сме спасили САЩ от тотална война", добави украинският президент.

Зеленски също така предупреди за потенциалните рискове от отслабване на подкрепата за Украйна. Той посочи, че такова развитие би могло да насърчи Русия да предприеме по-агресивни действия, включително възможен удар срещу Полша под претекст на провокация от страна на Беларус.

Визитата на Зеленски в Съединените щати включва и обиколка на оръжейни заводи, които са ключови за военната подкрепа на Украйна. Особено внимание беше отделено на производството на артилерийски снаряди калибър 155 милиметра, които са от критично значение за украинските сухопътни сили в борбата им срещу руската агресия.

Американското правителство е предприело мерки за значително увеличаване на производството на тези боеприпаси. В момента месечното производство надхвърля 40 000 снаряда, като плановете предвиждат то да достигне 100 000 единици месечно. Тези усилия са насочени не само към задоволяване на нуждите на Украйна, но и към осигуряване на достатъчни запаси за евентуални бъдещи конфликти, включително потенциално напрежение около Тайван.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    Учуден
    До 10 А защо този "ред" на който светът ще се научи, пРоссия първо не си го създаде в собствената държава, а е необходимо да е загрижена за чуждите народи?! Защо пРоссия не си прави буферни зони и каквото си пожелае върху собствената си територия?!
  • 0
    10
    Някой
    Ако Русия спечели войната, светът ще се научи на ред и малоумните няма да ни занимават с идиотщините си!
  • 1
    9
    Ганчо Цонев
    "Ако"-то мирише, драги ми г-н Клоуне. Май си се пОсрал...
  • 1
    8
    Путин Хуйло
    С никнейм Българин,въпреки че съм смрадлив бесарабски циганин травестит исках да кажа следното: аз не съм българин и нямам нищо общо с България,но знам,че съвсем скоро куросмук зеленски ще бъде изкаран с ритници от бункера и прибран в московската зоологическа градина.Запад-налите нещастници се доказаха абсолютно неадекватни и некадърни и въпреки помощите на цялото лайНАТО,киевската нашмъркана маймуна губи позиции всеки ден хахаха затова и ходи да проси и да плаши,мазното хохълско лайно,но вече спират да му обръщат внимание на този жалък шебек!
  • 1
    7
    Българин
    До 6 Руски мършляк, ние Българите имаме една поговорка - "Който копае гроб другиму, сам пада в него" Надявам се вие руските примати да вкарате "късото фаше", щото ние от Запада, няма да се поколебаем и да го ютилизираме.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари