Володимир Зеленски: Украйна търпи големи загуби заради бавните доставки на оръжие

0
Направете Украйна силна и ще видите, че Путин ще седне и ще преговаря
Направете Украйна силна и ще видите, че Путин ще седне и ще преговаря

Направете Украйна силна и ще видите, че Путин ще седне и ще преговаря

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази сериозна загриженост относно бавното пристигане на западни оръжия, което води до значителни загуби сред украинските войски. В интервю за телевизия Си Ен Ен, проведено в петък, той описа ситуацията в източната част на страната като "много тежка".

Според информация на агенция Ройтерс, руските сили печелят позиции в някои райони на Източна Украйна, включително около град Покровск. Овладяването на този важен транспортен възел би могло да отвори нови възможности за Москва да разшири своята офанзива.

Зеленски подчерта, че половината от украинските бригади в региона не разполагат с необходимото оборудване. "Затова губиш много хора. Губиш хора, защото те нямат въоръжени превозни средства ... те нямат артилерия, те нямат артилерийски снаряди", заяви президентът на английски език.

Украинският лидер изтъкна, че страната се нуждае от 14 напълно оборудвани бригади, за да бъде готова за ефективна отбрана. Въпреки това, досега не са били екипирани дори четири бригади с обещаните оръжейни доставки от Съединените щати и европейските държави.

В отговор на тези притеснения, съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан съобщи, че Вашингтон работи по "значителна" нова помощ за Украйна.

Предстои среща между Зеленски и президента на САЩ Джо Байдън този месец, на която украинският президент ще представи план за прекратяване на войната. Ключовите елементи на този план включват сигурност, дипломатическа подкрепа, военна и икономическа помощ.

Зеленски подчерта, че единственото нещо, от което се страхува руският президент Владимир Путин, е реакцията на собствения му народ, ако цената на войната стане непоносима. "Направете Украйна силна и ще видите, че той ще седне и ще преговаря", заяви украинският лидер.

Освен това, Зеленски планира да поднови исканията си пред Байдън за разрешение Украйна да използва американски оръжия с голям обсег за нанасяне на удари дълбоко в руска територия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    13
    хайл путлер
    за промитите ватници начело с олигофрена "куролап" дето повтаря едно и също като наеван папагал изнасям някои факти. Да си русофил означава да не познаваш собствената си история с промит от съветските учебници мозък! :) Русия постоянно играе доста зловеща роля за България. Още с осуетяването на идеята за Задунайска губерния след Руско-турската война,. 1- 1885 г. Русия е против Съединението и насъсква султана да окупира - Източна Румелия. 2- 1885 г. по време на Сръбско-българската война Русия е на страната на Сърбия. 3- 1913 г Русия насъсква Сърбия да ни нападне и така избухва Междусъюзническата война. В същото време предоставя понтонни мостове и кораби на Румъния, за да атакува България в гръб и по този начин носи пряка отговорност за сполетялата ни национална катастрофа. 4- Русия напада България 1916 година нейни войски нахлуват в Добруджа. 5-Русия организира септемврийския метеж през 1923 г.взел хиляди жертви. 6- Русия стои зад най-страшния атентат в историята на България в църквата "Света Неделя"през 1925 година. 7 -Русия напада и окупира България през септември 1944 г., въпреки че нито един български войник не се е сражавал на Източния фронт. 8- Руски инструктори ръководят изтребването на българския политически и интелектуален елит през страшните дни на 1944-1945 година. 9- Русия създава така наречената македонска нация и принуждава десетки хиляди българи да се отричат от род и родина. 10- Русия откъсна за цели 45 години България и цяла Източна Европа от света, в резултат на което и до днес не можем да наваксаме изоставането. 11-Русия непрестанно води необявена хибридна война срещу България, опитвайки се да я откъсне от обществото на цивилизованите народи.
  • 2
    12
    До всички пеперуги
    Нека си спомним кой последно бяга насран и наебан от Афганистан,хахаха,каква рима стана,кой беше това ? Точно такааа реднеците бяха ебани и насрани както ебани и насрани ще бъдат укропитеците,а краят на куросмук Зеленски ще е като основната атракция в московската зоологическа градина хахахахаха Слава на Русия! Смърт на бандеронацизма!
  • 3
    11
    Запознат бесарабски гей
    Само аз съм Куролап,който подкрепя бандеронацистката клоака УСрайна и нашмърканото и ебано отзад киевско джудженце куросмук Зеленски
  • -4
    10
    Запознат
    Само един е кретена, обладан от еуфория по кремълската мизерна клоака и путинярската педерация. Само една е гнидата, която изпада в овчи възторг от руската мизерия.
  • -2
    9
    до всики русофилистици
    Голяма еуфория, голяма паника и ужас, за това че се намери един народ, който не е готов да коленичи пред ватниците. Ще се повтори случая с Афганистан, където руснаците доста бързо се изнесоха. Вярно после се изнесоха и американците. Украинците ще се окажат европейските афганци, не коленичещи пред никого. И съвсем нормално е да искаш да защитиш държавата си и населението. А относно бомбардировките по детски градини - в това е майстор Путлер. Но видяхме крахът на мита за "самая могучая и непобедимая" армия, 30 месеца буксува. Точно така беше и с Хитлеровата армия, и тя беше тръгнала да спасява националните интереси на германците. Краян на Путлер ще е като края на Хитлер
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари