Високи цени в Атина: Гирос за 21 евро и мусака за 19 евро

0
Цените за храна в близост до Акропола изненадват дори най-богатите туристи
Цените за храна в близост до Акропола изненадват дори най-богатите туристи

Цените за храна в близост до Акропола изненадват дори най-богатите туристи

Туристите, посещаващи историческия център на гръцката столица Атина, са изненадани от високите цени в местните ресторанти. Според кореспондента на Bulgaria ON AIR в Гърция, Силвия Станчева, цените за храна в близост до Акропола са скандално високи и дори туристи от много богати страни ги намират за прекомерни.

Примери за високи цени

В ресторант в центъра на Атина порция свински гирос струва 21 евро, което е двойно повече от нормалната цена. Салата може да струва около 14 евро, а гръцка бира - 7 евро. Така общата цена за храна за двама души с традиционни ястия може да достигне 70 евро.

Примерна сметка за двама души:

  • Салата: 14 евро
  • Порция свински гирос: 21 евро х 2 = 42 евро
  • Гръцка бира: 7 евро х 2 = 14 евро
  • Общо: 70 евро

Алтернативи за туристите

Много туристи предпочитат да изберат алтернативни островни дестинации, които предлагат по-икономични решения. Въпреки това, посещението на Акропола и другите емблематични забележителности на Атина остава основна атракция за посетителите.

Въпреки високите цени, туристите продължават да се наслаждават на красотата и културното наследство на Атина. За тези, които искат да опитат традиционната гръцка кухня, препоръчително е да се насочат към по-малко туристически райони, където цените са по-разумни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    джони
    А да си ебете майката можете ли.
  • 3
    2
    daskal
    Ако мислите, че в ресторантите в Русе цените са много по-различни - проверете. Освен това от ресторант до ресторант има разлики, нали?
  • 8
    1
    Мммммм
    Да ви е сладко!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари