Великобритания стартира спешен план за намаляване на пренаселеността в затворите

0
Обвиняеми ще бъдат държани в полицейски килии, докато не се освободи място в затворите
Обвиняеми ще бъдат държани в полицейски килии, докато не се освободи място в затворите

Обвиняеми ще бъдат държани в полицейски килии, докато не се освободи място в затворите

Великобритания предприема спешни мерки за справяне с пренаселеността в затворите, вследствие на нарастващия брой осъдени след последните масови безредици. Днес в Обединеното кралство се очаква задействането на плана "Ранна зора", който предвижда задържаните обвиняеми да бъдат временно настанявани в полицейски килии, докато се освободи място в затворите.

Този план, разработен преди години, ще позволи на властите да избегнат моменталното прехвърляне на обвиняеми в затворнически съоръжения, като същевременно може да доведе до забавяне на съдебните процеси, ако няма достатъчно налични места в затворите. Със заповед на правителството, прокуратурата ще ускори разглеждането на делата на задържаните по време на неотдавнашните вълнения, които разтърсиха различни региони на Великобритания. До момента са арестувани 927 души, като 466 от тях вече са официално обвинени.

Марк Феърхърст, председател на Асоциацията на служителите в затворите, сподели пред "Скай нюз", че очаква операцията "Ранна зора" да бъде активирана през тази седмица, тъй като местата в затворите са почти изчерпани. Въпреки критичната ситуация, Феърхърст уверява, че всеки, който трябва да бъде задържан, ще намери място в затворническа килия.

В опит да облекчи кризата, министърът на правосъдието Шабана Махмуд планира временно да намали процента от присъдата, който осъдените трябва да излежат, преди да могат да бъдат условно освободени. Вместо 50%, този дял може да бъде намален на 40%, с изключение на престъпниците, осъдени за тероризъм, сексуални престъпления, домашно насилие и други сериозни насилствени престъпления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари