Възстановиха електрозахранването в Русенско, но се очакват бурни ветрове

0
Очакват се пориви до 86 км/ч
Очакват се пориви до 86 км/ч

Утре ще очаква вятър със скорост над 80 км/ч

Възстановиха електрозахранването в Русенско, но се очакват бурни ветрове.

След поредица от прекъсвания на електрозахранването в Русенска област, причинени от неблагоприятните метеорологични условия, към момента токът е възстановен във всички засегнати населени места. Междувременно, метеоролозите предупреждават за предстоящи силни ветрове в региона.

Според данни от Метеорологичната обсерватория в Русе, част от Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ), за вечерта на текущия ден и утрешния ден е обявен жълт код за силен вятър в Русенска област. Прогнозите сочат, че вятърът ще се усили от запад и северозапад, като се очаква скоростта му да достигне впечатляващите 86 километра в час.

През изминалите дни редица населени места в областта се сблъскаха с прекъсвания на електрозахранването. Най-сериозно засегнати бяха селата Ценово, Белцов, Джулюница, Караманово и Пиперково. Благодарение на усилената работа на екипите по поддръжка, към настоящия момент електрозахранването е възстановено във всички засегнати райони.

В светлината на предстоящите метеорологични предизвикателства, областният управител на Русе, Драгомир Драганов, и неговият заместник Георги Георгиев поддържат непрекъсната връзка с всички отговорни институции, ангажирани с възстановителните дейности и осигуряването на безопасността на жителите в областта.

Особено внимание се обръща на състоянието на водоемите в региона. Към момента експертите уверяват, че няма непосредствен риск от преливане на язовири или други водни басейни. Въпреки това, ситуацията остава под постоянно наблюдение с оглед на очакваните силни ветрове.

Жителите на Русенска област се призовават да следят внимателно метеорологичните прогнози и да вземат необходимите предпазни мерки с оглед на очакваните неблагоприятни атмосферни условия. Препоръчва се укрепване на незакрепени предмети в дворовете и по терасите, както и избягване на разходки в паркове и градини през периода на силните ветрове.

Местните власти уверяват, че са в готовност да реагират своевременно при възникване на извънредни ситуации, свързани с очакваните метеорологични явления. Гражданите се приканват да сигнализират за евентуални инциденти или опасни ситуации на телефон 112.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари