Въздушна тревога в Израел

0
Противовъздушната отбрана на Израел прехвана няколко ракети над централната част на страната
Противовъздушната отбрана на Израел прехвана няколко ракети над централната част на страната Снимка: БГНЕС

Противовъздушната отбрана на Израел прехвана няколко ракети над централната част на страната

Сирени за въздушна тревога огласиха централен Израел снощи, след като пет ракети бяха изстреляни от територията на Ливан. Инцидентът предизвика напрежение в региона и активира системите за противовъздушна отбрана на Израел.

Според информация от израелските военни власти, част от ракетите са били успешно прехванати от противовъздушната отбрана, включително над столицата Тел Авив. Останалите са паднали в незаселени райони, без да причинят щети или жертви.

По-късно през нощта шиитската организация "Хизбула" пое отговорност за ракетната атака. Това действие се разглежда като поредна проява на напрежение между Израел и подкрепяната от Иран групировка в Ливан.

В допълнение към заплахата от север, израелската армия съобщи за успешно прехващане на ракета, изстреляна от Йемен - държава, намираща се на около 2000 километра от Израел. Този инцидент подчертава сложната геополитическа ситуация в региона и множеството фронтове, на които Израел трябва да отговаря.

Атаките съвпаднаха с отбелязването на първата годишнина от безпрецедентното нападение на палестинската групировка "Хамас" срещу Израел на 7 октомври 2023 година. Това нападение беше повратна точка в конфликта между Израел и палестинските групировки, водейки до мащабна военна операция в ивицата Газа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари