Дрон атакува дома на Бенямин Нетаняху

2
Безпилотен апарат нанесе удар по резиденцията на израелския премиер
Безпилотен апарат нанесе удар по резиденцията на израелския премиер Видео: NOVA

Безпилотен апарат нанесе удар по резиденцията на израелския премиер

Напрежението в Близкия изток ескалира след поредица от инциденти, включващи атака с безпилотен летателен апарат срещу резиденцията на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху в крайбрежния град Цезария.

Хронология на събитията

В ранните часове на деня, дрон, за който се смята, че е изстрелян от територията на Ливан, е нанесъл удар по имота на премиера Нетаняху в Цезария, разположен на около 55 километра северно от Тел Авив. Говорител на израелския лидер потвърди инцидента, като уточни, че Нетаняху не е бил в резиденцията по време на атаката.

Реакция на израелските сили за сигурност

Израелските въоръжени сили (ЦАХАЛ) потвърдиха информацията за атаката и добавиха, че са прехванати още два безпилотни апарата в района. Военните подчертаха, че при инцидента няма пострадали.

Ескалация на напрежението в региона

Почти едновременно с атаката срещу дома на Нетаняху, в Тел Авив беше задействана въздушна тревога. Причината - приближаването на дрон към квартал "Глилот", където се намират ключови разузнавателни обекти, включително централата на израелската външноразузнавателна служба Мосад.

ЦАХАЛ съобщи, че въздушна тревога е била обявена и в други части на Северен Израел, включително в град Тиберия.

Ответни действия и жертви

На фона на тези събития, ливанското Министерство на здравеопазването съобщи за двама загинали при израелски удар по автомобил на магистралата, свързваща Бейрут със Северен Ливан.

Нарастващо безпокойство за регионалната стабилност

Тези инциденти подчертават нарастващото напрежение в региона и рисковете от по-широк конфликт. Международната общност следи ситуацията с повишено внимание, призовавайки за деескалация и дипломатически диалог.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Moni Levi
    Бой по мръсните ционистки маймуни! Смърт на ционизма! Нетаняху на сапун!
  • 4
    1
    Адолф Нетаняху
    Насрах се здравата,добре че се скрих навреме в бункера! Дано и там да не ме думнат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари