Валентин Тончев: Ахмед Доган се връща в политиката като лидер на ДПС

1
Структурите на ДПС настояват за водеща роля на Ахмед Доган в предизборната кампания
Структурите на ДПС настояват за водеща роля на Ахмед Доган в предизборната кампания Видео: bTV

Структурите на ДПС настояват за водеща роля на Ахмед Доган в предизборната кампания

Колективните органи на ДПС ще определят листите с кандидати за народни представители, заяви депутатът Валентин Тончев при пристигането си в централата на партията. Тончев, който не членува в парламентарна група, е известен с подкрепата си за почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Листите ще се редят от колективните органи на партията, нещо, за което Делян Пеевски и групата около него бяха изключили, защото унищожиха колективните органи", сподели Тончев пред журналисти.

Той допълни, че структурите на ДПС настояват Ахмед Доган да оглави всички листи, но законодателството не позволява това. „Ахмед Доган се връща в политиката и най-естественото е той да си е на работното място и да упражнява функциите си като почетен председател и като лидер на ДПС", коментира още Тончев.

По-рано същия ден от официалната страница на „ДПС пресцентър" във Facebook бе съобщено, че Ахмед Доган присъства в централата на партията. От пресцентъра на ДПС потвърдиха пред медиите, че почетният председател провежда консултации относно кандидатдепутатските листи.

Малко след това Бейтула Сали, представител на структурата на ДПС в село Самуил, обяви, че водач на листата с кандидати за народни представители в Разград ще бъде или Ахмед Доган, или Джевдет Чакъров.

През последните месеци в ДПС се наблюдава разделение между привържениците на Делян Пеевски и тези на Ахмед Доган. Част от парламентарната група застана зад председателя на партията, докато друга подкрепи почетния председател.

В резултат на това Ахмед Доган загуби достъп до няколко резиденции, които дълго време е ползвал - т.нар. сараи в парк „Росенец" и в квартал „Бояна", след което се оттегли от публичното пространство. Последваха усложнения при регистрацията на двете крила на ДПС за предстоящите избори в Централната избирателна комисия.

Групата, подкрепяща почетния председател, ще участва в изборите под името „Алианс за права и свободи", докато привържениците на Пеевски ще използват наименованието „Движение за права и свободи - ново начало".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари