Джевдет Чакъров: Кметът на община Дулово е заплашван и привикван в полицията

0
Допуснахме утвърждаването на модела "Пеевски"
Допуснахме утвърждаването на модела "Пеевски"

Допуснахме утвърждаването на модела "Пеевски"

Напрежението в политическите среди ескалира преди предстоящите избори. Джевдет Чакъров, председател на ДПС и кандидат за депутат от "Алианс за права и свободи", разкри сериозни проблеми около регистрацията на партията за участие в изборите. В телевизионното предаване "Лице в лице" по bTV той сподели подробности за ситуацията.

"ДПС ще участва в изборите под формата на „Алианс за права и свободи". Пред ЦИК се явихме ние, но след като бяхме възпрепятствани от кръга около Делян Пеевски, впоследствие абсолютно ненормално се извърши регистрация едновременно", заяви Чакъров.

Политикът изрази силно несъгласие с процедурата на регистрация, подчертавайки: "Електронна регистрация никъде няма – нито в указанията на ЦИК, нито в Изборния кодекс. Това е едно грубо нарушение. На автентичното ДПС ни беше откраднато правото за регистрация, а впоследствие и името".

Чакъров алармира за репресии срещу членове на партията, включително Джейхан Ибрямов. Той сподели за неуспешните си опити да се свърже с висши държавни служители: "Звънях на служебния премиер, на министъра на вътрешните работи, исках контакт с главния прокурор, звънях в президентството – отникъде нямаше отговор. В момента виждаме една превзета държава. Затова питаме къде е държавата".

Според председателя на ДПС, основната цел на тези действия са поддръжниците на почетния председател Ахмед Доган, които в момента са част от "Алианс за права и свободи". Като конкретен пример той посочи случай от същия ден, когато кметът на община Дулово е бил подложен на заплахи и призован в полицията. "Защо точно сега? Ако допуснем, че има основание към тях да има някакво правоприлагане, защо това не е ставало във времето?", пита той.

Чакъров призова всички институции да заработят и заяви, че трябва да има върховенство на закона за всички ни и там, където наистина има основание, да се процедира, а не да се прави само в предизборна ситуация, целенасочено и срещу определен политически субект.

"Допуснахме утвърждаването на модела "Пеевски", допълни още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Русенец
    Това, че е жена не значи че не е кмет. Няма длъжност кметица.
  • 0
    1
    Чико от Порто Рико
    Дунав Мост, оправете си информацията. За 2-ри път пишете кмета на община Дулово е жена. Плюс това как Тодор го е позволил това, нали е от Дулово
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари