Ахмед Доган ще бъде изборните листи на ДПС

0
Ахмед Доган се завръща в активната политика
Ахмед Доган се завръща в активната политика Снимка: bTV

Ахмед Доган се завръща в активната политика

Валентин Тончев, представител на фракцията на Ахмед Доган в ДПС, обяви в предаването „Тази сутрин“, че лидерът на партията се завръща в активната политика и вероятно ще бъде част от изборните листи на ДПС. Според Тончев, това е част от стратегическата реорганизация на партията преди предстоящите избори.

Тончев разкри, че е упълномощен да регистрира партията за предстоящите избори, като добави, че Доган ще играе значителна роля в предизборната кампания. В последните дни, според него, ДПС активно обсъжда своите кандидатури и планира стратегически стъпки по региони.

Той също така коментира, че освобождаването на Делян Пеевски от ръководството на ДПС е част от новата посока на партията. „Една от причините за освобождаването на Пеевски беше липсата на вътрешни дискусии и заседания на колективните органи“, отбеляза Тончев. „Сега активно се заседава и обсъждат се новите листи.“

Тончев не пропусна да изрази критика към последните събития, свързани с Централната избирателна комисия (ЦИК), които нарече „удар срещу демокрацията“. Според него, действията на депутатите, свързани с Пеевски, които блокираха работата на ЦИК, са демонстрация на грубо нарушаване на демократичните принципи. Той разказа, че членовете на ДПС са били принудени да чакат пред сградата на ЦИК, за да се регистрират за частичните местни избори, но не са били допуснати до сградата.

В допълнение, Тончев разкритикува съществуващите коалиции на партията. Той посочи, че в коалицията на Делян Пеевски се включват отцепниците от „Възраждане“, които се представят като „патриоти за православна държава“. „Тези ли ще представляват българските мюсюлмани?“, запита риторично Тончев.

Той също така отбеляза, че коалиционният партньор на Пеевски „Български глас“ предлага трансформация на ловните дружинки в граничните райони в чети, а другият партньор се явява на местни избори с ВМРО, АТАКА и „Воля“.

По отношение на коалиционния партньор „Земеделски народен съюз“, Тончев изрази мнение, че фокусът на партньора върху земеделската политика и малките населени места съответства на основните приоритети на ДПС. „Ако някой е твърдял, че сме съсипали българското земеделие, сега има възможност да предложи качествено законодателство и да подобрим политиката в този сектор“, добави Тончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари