В Божичен се готвят за Парад на тиквения фенер

0
Събитието няма хелоуинска тематика
Събитието няма хелоуинска тематика Снимка: Facebook / НЧ "П.Р.Славейков - 1927"

Събитието няма хелоуинска тематика

В навечерието на есенните празници, малкото село Божичен се готви да озари нощта с магическа светлина. Народно читалище „П.Р.Славейков-1927" в Божичен организира впечатляващ парад на тиквените фенери, който ще се проведе на 9 ноември от 18:00 часа.

Творческо предизвикателство за всички

Събитието е отворено за участие на всеки ентусиаст, който желае да демонстрира своите творчески умения чрез изработката на уникален тиквен фенер. Организаторите поставят интересно условие - дизайнът на фенерите трябва да бъде оригинална идея на автора, като изрично се подчертава, че фенери в стил „Хелоуин" или изобразяващи страховити лица няма да бъдат включени в парада.

Важни детайли за участниците

Всеки фенер трябва да бъде придружен от табелка с размери 25х14 сантиметра, указваща името на автора и населеното място, от което идва. Например: „Семейство Здравкови, Русе" или „Снежана Иванова, Басарбово". За улеснение на участниците, организаторите предлагат възможността да изготвят табелките, ако получат предварителна заявка за участие.

Програма на събитието

Участниците трябва да пристигнат пред читалището в село Божичен не по-късно от 17:45 часа, когато ще започне подреждането на фенерите на площадката пред сградата. Очаква се между 18:15 и 18:30 часа да бъдат запалени всички фенери, отговарящи на условията за участие. Това ще бъде идеалният момент за посетители и автори да направят своите снимки и видеоклипове, запечатвайки магията на момента.

Отворена покана за всички

Организаторите подчертават, че събитието е отворено за посещение от всеки - било то жител или гост на селото, както и за всеки, който желае да се потопи в тази нощна тиквена приказка, независимо от местоживеенето си или връзката си със селото.

Този уникален парад на тиквените фенери обещава да превърне село Божичен в светеща приказка, събирайки заедно творчество, традиция и общност в една незабравима вечер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари