В Борован няма ГЕРБ и ПП-ДБ, има си "наши 'ора"

1
Нови избори за общински съвет без баче Цено
Нови избори за общински съвет без баче Цено

Нови избори за общински съвет без баче Цено

Пренареждане на политическата сцена след касирани избори.

Нови избори за общински съвет ще се проведат в неделя в Борован, след като есенните бяха касирани заради скандал с манипулации. В центъра на този скандал беше жена от секционна комисия в село Малорад, която по указания на събеседник попълваше преференции в полза на "баче Цено и други наши 'ора". Тази сцена беше заснета от излъчващата броенето видеокамера, а участниците явно не знаеха за нейното присъствие. Тази случка изуми цяла България.

В настоящите избори Цено Цоловски, известен като баче Цено и бивш кмет на Малорад, не фигурира в кандидатските листи. През есента той бе претендент от "Възраждане". Въпреки това, други лица от записа, като "Боби" и "Мартин", все още са на линия. Те са идентифицирани като Боби Боянов и Мартин Диловски. Боянов е преминал от разпадналата се коалиция "СДС" към БСП, а Диловски - от БСП към "Български глас".

Партийни разстановки и очаквания

Политическата сцена в Борован претърпя значителни промени. ПП-ДБ не издигат листа заради липса на подкрепа, а ГЕРБ е обезкървена и кандидатира едва 5 души за 13-членния съвет. ГЕРБ претърпя сериозни загуби след като членове на структурата и съветници, включително председателят на общинския съвет, напуснаха партията и преминаха към "Възраждане". Бившият председател на ОбС, Иван Костовски, бе избран за кмет, което осигури на "Възраждане" единствения общински кмет в страната.

На предишните избори ГЕРБ не успя да спечели нито един мандат и не издигна кмет. От друга страна, "Възраждане" получи 6 мандата, коалиция "СДС" - 5 мандата, а БСП - 2 мандата. Очаква се сега "Възраждане" да подобри своя резултат. В настоящите избори участват шест формации: ГЕРБ, "Възраждане", БСП, "Български глас", ДПС и "Български възход".

Избори в други населени места

В неделя ще се проведат и избори за общински съвет в Хасково и за кмет на Панагюрище, както и още двадесетина избора за селски кметове из страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Наблюдател
    Комедианти от първата снимка, за три години постигнахте "огромен успех", успяхте да съсипете граденото с много труд, усърдие...
  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!