Украинският президент пристигна в Белия дом

0
Двустранните отношения между Киев и Вашингтон са във фокуса на посещението
Двустранните отношения между Киев и Вашингтон са във фокуса на посещението

Двустранните отношения между Киев и Вашингтон са във фокуса на посещението

Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Белия дом за ключова среща с американския си колега Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис. Визитата на украинския държавен глава във Вашингтон се осъществява по лична покана на президента на Съединените американски щати, съобщава информационната агенция Укринформ.

Програмата на Зеленски в главната резиденция на американския президент включва няколко важни момента. Първо, украинският лидер ще остави своето послание в книгата на почетните гости - традиция, спазвана от високопоставени посетители в Белия дом. След това предстои същинската част на визитата - разговор между двамата президенти в емблематичния Овален кабинет.

Освен срещата с Байдън, за Зеленски е планирана и отделна дискусия с вицепрезидента Камала Харис. Тази среща подчертава важността, която администрацията на Байдън отдава на отношенията с Украйна в настоящия геополитически контекст.

Посещението на украинския президент във Вашингтон не се ограничава само до Белия дом. По-рано в четвъртък, 26 септември, Зеленски проведе серия от срещи в Конгреса на Съединените американски щати. Там той имаше възможност да разговаря с представители както на Демократическата, така и на Републиканската партия от двете камари на американския законодателен орган - Сената и Камарата на представителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    БайПън
    Сложете му клоунското костюмче и да идва да ме забавлява с номерата си - Лойд Остин искал да ми покаже как яде говна хохохо
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари