САЩ отпускат нова военна помощ за Украйна

1
Джо Байдън разговаря днес с Володимир Зеленски
Джо Байдън разговаря днес с Володимир Зеленски Снимка: БТА

Джо Байдън разговаря днес с Володимир Зеленски

Съединените американски щати продължават да оказват подкрепа на Украйна в продължаващия конфликт. Президентът Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ, който цели да укрепи отбранителните способности на страната.

Детайли за военната помощ

Белият дом съобщи, че новият пакет военна помощ е на стойност 425 милиона долара. Той включва разнообразни средства за подсилване на украинската армия:

  • Системи за противовъздушна отбрана
  • Боеприпаси въздух-земя
  • Бронирани превозни средства
  • Допълнителни боеприпаси

Разговор между лидерите

Преди обявяването на помощта, президентът Байдън е провел телефонен разговор с украинския си колега Володимир Зеленски. По време на разговора са обсъдени текущата ситуация и нуждите на Украйна.

Реакция на президента Зеленски

След разговора, президентът Зеленски използва платформата "Телеграм", за да изрази благодарността си. В своето съобщение той отбеляза:

"Благодаря на президента Байдън, на двете партии в Конгреса на САЩ и на американския народ за тяхната подкрепа."

"План за победа" и бъдещо сътрудничество

Зеленски разкри, че е споделил с Байдън своя "план за победа", който по-рано през деня е представил пред украинския парламент. Освен това, украинският лидер е предложил да се обмисли възможността за съвместно производство на оръжия между двете страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    13
    Българин
    До 11 - бате Дилър,дай ми някоя бърза доза,че виж какви глупости ме кара да правя абстиненцията,ФАЩ почнах да хваля пу пу
  • -3
    12
    Българин
    Слява на САЩ!!! Нека Бог въздаде безкрайно щастие на тази велика държава САЩ!!!
  • 3
    11
    Дилър
    До 7 - мартинчо,дрогата ли те пусна,че си се запенил толкова или вибратора,който ти е отзад даде на късо ? Да ти продам две дози и две батерии ? Пари изкара ли днес от кофите ?
  • 4
    10
    Мухахахахаха
    До 8 - циганин бесарабски,яловата Киевска пизда те вика на фронта иначе ти спира социална,мангал с мангал мухахахаха такава рядка диария те чака че ти е бедна фантазията,нищо че си дърт ПеПеруга
  • 4
    9
    КЕФ
    Хахаха много откачи бесарабският пропаднал наркоман мартинчо дето се пише Българин,а е мазен циганин хомосексуалист:)))) моля не спирайте да се гаврите с ПеПеругата, много е забавно хахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари