Украински F-16 се разби при тренировка

2
Експерти подозират пилотска грешка или технически проблем
Експерти подозират пилотска грешка или технически проблем

Експерти подозират пилотска грешка или технически проблем

Украински изтребител F-16 се разби в понеделник, съобщи "Wall Street Journal", позовавайки се на информация от американски официален представител. Според източника инцидентът не е бил причинен от вражески огън, а вероятната причина е пилотска грешка.

Катастрофата настъпва само няколко седмици след като украинските пилоти започнаха да летят на модернизираните американски изтребители F-16. Пристигането на тези самолети в Украйна представляваше дългоочаквано събитие, което бе разглеждано като значителна стъпка в укрепването на въздушната отбрана на страната. Въпреки това, броят на наличните изтребители и тяхната ефективност на бойното поле все още остават въпроси без ясен отговор.

Украинските военновъздушни сили не са предоставили коментар относно инцидента, което подхранва спекулациите около възможните причини за катастрофата. Според експертите, фактът, че не се съобщава за вражески огън, насочва вниманието към възможни грешки в управлението на самолета или технически проблеми, които могат да са довели до инцидента.

Случаят с разбилия се F-16 подчертава рисковете, свързани с обучението на нови пилоти за работа с модерни бойни самолети в условия на активни военни действия. Украинските пилоти бяха подложени на интензивна подготовка за управление на F-16, но фактът, че самолетът се е разбил, въпреки че не е бил подложен на вражески огън, може да е индикация за комплексността на задачата.

Този инцидент може да окаже влияние върху бъдещите операции на Украйна с F-16, както и върху доставките на нови самолети от страна на западните съюзници. Присъствието на тези модерни изтребители в украинския арсенал е от стратегическо значение, но инцидентът може да предизвика преосмисляне на тактиките и методите за тяхното използване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    23
    mhm
    https://www.facebook.com/reel/2218355328557268
  • 2
    22
    за С400
    Турция опроверга спекулациите, че е готова да остави руските зенитно-ракетни комплекси С-400 на склад срещу отмяна на американската забрана за доставка на изтребители от пето поколение F-35, съобщи „Дейли сабах“ https://fakti.bg/world/908552-turcia-nama-da-se-otkajem-ot-ruskite-kompleksi-s-400-zaradi-amerikanskite-iztrebiteli-f-35
  • 3
    21
    Истината
    Всичко ще излезе наяве,по скоро рано отколкото късно: „Културата на лъжата в командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна, както и в други висши военни щабове, води до това, че системата за управление на военните решения не се подобрява въз основа на правдиви, последователно събрани анализи, но се влошава и дори се срива, както се случва в Покровското направление", - каза Безуглая. Тя добави, че след загубата на изтребителя и смъртта на пилота нито един от генералите не е наказан, а командващият ВВС на Въоръжените сили на Украйна Николай Олешчук не е отстранен от поста.
  • 1
    20
    ЖиваДаНеБях
    Нищо не разбирате. Това е велика победа за оркайна. Доказателство за хамериканския гений. Разбиват се съвсем планирано за да объркват руснаците и да не пострадат невинни хора. Слава оркайни, хайл.
  • 0
    19
    Путин Хуйло
    С никнейм Българин,въпреки че съм третополов бесарабски циганин гей исках да кажа следното: След началото на бандеронацистката пеперастка война в Украйна, турците разбраха що за стока са Еф-ките, и парите им са отишли на вятъра за реднешки боклук. Готови са да преглърнат загубата, да приберат некачествената стока в кашоните, с надежда да я пробутат на някой африкански диктатор, и да се върнат на масата на на която се творят исктински нови технологични оръжия - С-400.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Русенец
    Преди две-три седмици по улица Чипровци, близо до училището , падна високо изсъхнало дърво през деня и , слава Богу, не...
  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...