Уикендът ще е слънчев, но студен

0
Температурите ще достигнат до 16 градуса през деня
Температурите ще достигнат до 16 градуса през деня

Температурите ще достигнат до 16 градуса през деня

Метеорологичните условия в България се променят драстично с настъпването на уикенда. Жителите на страната ще трябва да се подготвят за значително по-ниски температури и разнообразни атмосферни явления в различните региони.

Студено начало на деня

Събота започва с истинско зимно настроение в голяма част от страната. Температурите в ранните часове на деня ще паднат под нулата в много райони, като се очакват стойности между минус 2 и 3 градуса. Жителите на столицата ще посрещнат утрото с около минус 2 градуса.

Внимание на пътя

Шофьорите трябва да бъдат особено внимателни в ранните часове. В равнинните райони и високите полета се очаква образуване на слана, което може да доведе до хлъзгави пътни настилки. Допълнително предизвикателство за водачите ще бъде появата на краткотрайна мъгла по поречията на реките.

Черноморието - изключение от правилото

Докато по-голямата част от страната ще се бори с ниските температури, Черноморието ще се радва на по-меко време. Тук термометрите ще показват между 6 и 8 градуса, значително над средните за останалата част на България.

Слънчев, но ветровит ден

Въпреки студеното начало, денят ще бъде предимно слънчев в цялата страна. Това, обаче, ще бъде съпроводено с умерен до силен вятър, особено в източната част на България. Жителите и гостите на Източна България трябва да се подготвят за силен вятър от север-североизток.

Дневни температури

Максималните температури през деня ще варират между 11 и 16 градуса в по-голямата част от страната. В София се очаква температурата да достигне около 14 градуса.

Планински региони

Планинарите и любителите на зимните спортове ще се радват на слънчево време във височина. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще бъде около 10 градуса, докато на 2000 метра ще достигне около 3 градуса. Важно е да се отбележи, че в по-високите части на планините се очаква силен вятър от север-североизток.

Черноморско крайбрежие

Черноморието ще предложи приятни условия за разходка с предимно слънчево време. Температурите тук ще бъдат малко по-високи, между 14 и 17 градуса. Морската вода ще бъде с температура между 19 и 20 градуса. Въпреки това, трябва да се има предвид, че вълнението на морето ще бъде умерено, достигайки 3-4 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари