Слънчеви дни и хладни нощи до края на седмицата

0
Температурите ще достигнат 30 градуса преди захлаждането в петък
Температурите ще достигнат 30 градуса преди захлаждането в петък

Температурите ще достигнат 30 градуса преди захлаждането в петък

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) прогнозира предимно ясно време с леки температурни колебания през следващите дни. Очаква се постепенно захлаждане към края на седмицата.

Нощно време и утрешен ден

През нощта ще преобладава ясно небе с разкъсана висока облачност. Вятърът ще бъде слаб, като в Североизточна България ще достигне умерена сила от южната четвърт. Минималните температури ще се движат между 6 и 11 градуса по Целзий, като в столицата се очакват около 8 градуса. Атмосферното налягане ще бъде близко до средните стойности за месеца, но през деня се очаква понижение.

Утре облачността ще се увеличи от запад на изток, като на места, предимно в Западна България, се очакват краткотрайни валежи. Сутринта по северното крайбрежие е възможна поява на ниска облачност или мъгла. Вятърът ще бъде умерен, първоначално от югозапад, а следобед ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще достигнат между 23 и 28 градуса, като в София се очакват около 22 градуса.

Прогноза за Черноморието

По Черноморието времето ще бъде предимно слънчево, с възможност за ниска облачност или мъгла сутринта, особено по северното крайбрежие. Следобед се очаква временно увеличение на облачността. Вятърът ще бъде умерен от югоизток, като привечер ще се преориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 21 и 24 градуса. Морската вода ще бъде с температура между 21 и 22 градуса, а вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Планински региони

В планинските райони облачността ще се увеличава от запад на изток, като на отделни места, главно в масивите в Западна България, се очакват валежи от дъжд. Вятърът ще бъде силен от югозапад, като следобед ще се преориентира от запад. На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 17 градуса, а на 2000 метра - около 11 градуса.

Прогноза за следващите дни

През следващите дни времето ще остане сравнително топло. Минималните температури ще се движат между 10 и 15 градуса, а максималните - между 25 и 30 градуса. В четвъртък се очаква предимно слънчево време, като на места в низините и котловините сутрин може да бъде мъгливо. В източните райони ще духа слаб вятър от юг-югоизток.

В петък се очаква увеличение на облачността, като на места в Западна и Централна България са възможни валежи. Въпреки че времето ще остане топло, следобед се очаква захлаждане с ориентиране на вятъра от северозапад.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари