"Убийство на Пеевски" изскочи от делото срещу Джейхан Ибрямов

0
Съмнения за заговор срещу Пеевски изплуваха в съдебната зала
Съмнения за заговор срещу Пеевски изплуваха в съдебната зала Снимка: БТА / Архив

Съмнения за заговор срещу Пеевски изплуваха в съдебната зала

Шокиращи твърдения за планирано убийство на народния представител Делян Пеевски изплуваха по време на съдебното заседание по мярката за неотклонение на Джейхан Ибрямов. Основният свидетел по делото, Мирослав Тодоров, е направил сензационни разкрития пред прокуратурата, които нямат пряка връзка с обвиненията срещу Ибрямов, но повдигнаха сериозни въпроси относно политическата обстановка в страната.

Ибрямов, който в момента е независим депутат и кандидат за народен представител, е обвинен в искане и приемане на подкуп от Тодоров. Според прокуратурата, той е обещал да повлияе на длъжностни лица от Министерството на отбраната във връзка с обществени поръчки.

По време на закритото заседание, прокурорът е цитирал показания на Тодоров, които включват твърдения за планирано убийство на Делян Пеевски. Според свидетеля, Ибрямов му е споделил, че Ахмед Доган е говорил за намерение да "убият момчето", визирайки Пеевски. Прокурорът е подчертал, че това твърдение няма връзка с обвинението, но го е определил като "доста смущаващо", съобщи Mediapool.bg.

"Искам да посоча че по време на същата среща Ибрямов ми спомена, че Ахмед Доган му е казал, че нямало да е все така и че по-натам ще убият момчето като имаше предвид Делян Пеевски. Каза, че са говорили вероятно да го застрелят като ми показа с пръсти формата на пистолет, но само да намерят парите за това".

Това не е първият път, когато се появяват подобни обвинения. През 2014 година прокуратурата образува дело срещу трима души по подозрение за планирано покушение срещу Пеевски, но впоследствие то бе прекратено поради липса на доказателства.

Освен скандалните твърдения за планирано убийство, в съда бяха изнесени и други интересни детайли. Според показанията на Тодоров, Ибрямов е поискал 400 000 лева за купуване на гласове на предстоящите избори. Свидетелят твърди, че депутатът му е казал, че за изборите са необходими между 5 и 7 милиона лева.

Прокуратурата също така твърди, че разполага с доказателства, че през последните 10 години Ибрямов е получил около 800 000 лева от Тодоров в замяна на съдействие за печелене на обществени поръчки от фирми, близки до свидетеля.

Ибрямов бе арестуван на 2 октомври 2023 година на паркинга на столичен хипермаркет, където според разследващите е приел 100 000 лева подкуп в предварително белязани банкноти. Адвокатите на Ибрямов оспорват законността на използваните специални разузнавателни средства, твърдейки, че са приложени, докато той все още се е ползвал с депутатски имунитет.

Случаят повдига сериозни въпроси относно политическата обстановка в страната и възможните злоупотреби с власт. Остава да се види как ще се развие делото и дали прокуратурата ще предприеме допълнителни действия във връзка с шокиращите твърдения за планирано убийство на народен представител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари