Прокурорът по делото срещу Джейхан Ибрямов: Светнали са му и ръцете, и парите

0
Специални разузнавателни средства са използвани преди ареста
Специални разузнавателни средства са използвани преди ареста Снимка: Bulgaria On Air

Специални разузнавателни средства са използвани преди ареста

Софийският районен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на народния представител и кандидат-депутат Джейхан Ибрямов. Решението беше взето след повече от час заседание при закрити врати по предложение на прокуратурата.

Ибрямов пристигна в съда под засилена охрана - конвоиран от шестима служители на Главна дирекция "Охрана" и придружен от двамата си адвокати. Магистратите преценихa, че са налице достатъчно данни, които го свързват с извършването на престъплението, в което е обвинен, както и че съществува опасност да извърши ново такова.

Прокурорът от Софийска районна прокуратура Ивайло Петров разкри подробности около ареста на Ибрямов, който се случи в сряда: "Една част от парите са били във вътрешния джоб на сакото му, другите са били в хартиен плик, който той е държал в ръцете си. Светнали са му и ръцете, и парите, които са били предварително описани."

Петров добави, че преди акцията са използвани специални разузнавателни средства, но не уточни дали те са били насочени към Ибрямов или към Мирослав Тодоров - лицето, за което се твърди, че е предало парите на депутата. "В случая те са използвани по реда и Закона за специалните разузнавателни средства, преди да бъде образувано наказателно производство", поясни прокурорът.

Междувременно, докато съдът обсъждаше мярката, под прозорците на Съдебната палата се проведе демонстрация в подкрепа на задържания депутат. Съпругата на Ибрямов, Биршен Ибрямова, изрази съмнения относно обвиненията: "За този свидетел, за когото говорят, който беше в ареста два месеца, също се оказа, че по същото време, когато се е случило това е трябвало да продължава да бъде в ареста. Може би трябва да се зададе въпрос на прокуратурата, той какво прави извън ареста", заяви тя.

Според информация от прокуратурата, Джейхан Ибрямов се е възползвал от правото си да не дава обяснения относно обстоятелствата около получаването на парите от Мирослав Тодоров. Защитата на Ибрямов обяви намерението си да обжалва мярката на съда.

Делото е насрочено за 10 октомври 2024 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    666
    Кога ще има от същото и за пеефски?! На пеефски дори сащ и англия са го "светнали"! На банкянския бяха "светнали" кюлчетата, пачките и оръжието му, но не последва нищо. А тук - цялата пеефска държава "свети" само срещу противниците на американския/английски представител.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари