Васил Божков: Пеевски иска да съсипе цялата държава

2
Бизнесменът отрече да е в тайна коалиция с Ахмед Доган
Бизнесменът отрече да е в тайна коалиция с Ахмед Доган Снимка: БТА / Архив

Бизнесменът отрече да е в тайна коалиция с Ахмед Доган

В отговор на журналистически въпрос относно предполагаемо тайно сътрудничество с Ахмед Доган за предстоящите избори, бизнесменът Васил Божков категорично отхвърли подобни спекулации.

"В нищо тайно не съм, ако трябва, може да се видим с Ахмед Доган явно", заяви Божков, подчертавайки липсата на скрити намерения в своите действия.

Бизнесменът не се поколеба да изрази критичното си отношение към Доган, посочвайки, че лидерът на Движението за права и свободи (ДПС) има "грехове", които трябва да адресира. Божков конкретизира тези "грехове", насочвайки вниманието към връзката на Доган с Делян Пеевски.

"Създаде Пеевски, този "феномен", който иска да съсипе цялата държава. До каквото се докосне Пеевски, го е съсипал – "Булгартабак", КТБ, сега иска да съсипе и една партия, но тя е етническа, трудно ще я заграби", добави Васил Божков, визирайки последиците от действията на Пеевски върху редица значими български предприятия и институции.

Относно текущото съдебно производство срещу него, Божков разкри стратегията на защитата си. Той и неговият адвокат ще настояват за разпит на само 14 от общо 270 свидетели, като показанията на останалите да бъдат приети без изслушване в съдебната зала.

"Това дело беше планирано да бъде като КТБ, да се точи години наред", коментира Божков, намеквайки за потенциално умишлено забавяне на процеса.

Бизнесменът потвърди, че е информиран за новото дело срещу него, свързано с обвинения в подбудителство към убийство на трима души и опит за изнасилване. Той обаче изрази съмнение относно устойчивостта на обвинението, загатвайки за възможност делото да бъде върнато на прокуратурата за доразследване.

Тези изявления на Васил Божков идват в контекста на продължаващото разследване срещу него и повдигнатите обвинения за организирана престъпна дейност, изнудване и корупция. Развитието на тези дела ще бъде от ключово значение както за съдбата на самия Божков, така и за политическата обстановка в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари