Цветан Василев: Време е Доган да проговори

1
Надига се фронт "анти-Пеевски", твърди бившият банкер
Надига се фронт "анти-Пеевски", твърди бившият банкер Снимка: БТА / Минко Чернев

Надига се фронт "анти-Пеевски", твърди бившият банкер

В интервю за предаването "Денят с Веселин Дремджиев" Цветан Василев, председател на Надзорния съвет и мажоритарен акционер в Корпоративна търговска банка (КТБ), разкри интригуващи подробности за политическата ситуация в България.

Василев сподели, че още през 2014 година е предупредил Ахмед Доган за потенциалната заплаха, която Делян Пеевски представлява за Движението за права и свободи (ДПС). "По време на нашата последна среща предупредих Доган, че Пеевски ще посегне и на ДПС", заяви банкерът.

Според Василев, сега е моментът Доган да проговори и да мобилизира своите избиратели. "Той е на ход сега. Ако избирателите на Доган покажат червен картон на Пеевски, с него е свършено", подчерта той.

Въпреки опасенията, Василев изрази увереност, че Пеевски не би могъл да "погълне" ДПС, тъй като партията не е просто бизнес или банка. "Турскоезичното население на България никога няма да предпочете Пеевски, дори да беше харизматичен, а ние знаем колко харизматичен е той", коментира банкерът.

Василев изрази учудване от действията на редица политически фигури, които, според него, "се качват на потъващия кораб". Той спомена имената на бившия председател на Върховния административен съд Георги Колев, Иван Гешев, Бойко Найденов, Пламен Георгиев (известен като Пацо Терасата), Петьо Еврото и Нотариуса, предупреждавайки, че "Пеевски е готов да хвърли в мелницата всеки, който не му е необходим".

Относно възможността за отстраняване на "модела Пеевски", Василев изрази оптимизъм, отбелязвайки появата на "фронт анти-Пеевски". Той подчерта, че дори Бойко Борисов не смее открито да застане зад Пеевски, определяйки го като "толкова радиотоксичен, че ще бъде изолиран в парламента".

Василев призова депутатите да изпълнят собственото си решение и да предадат на прокуратурата документите от работата на комисията "Нотариуса", включително информацията за предполагаем рекет от страна на Пеевски, описана в специално писмо от самия Василев.

Коментирайки мълчанието на Бойко Борисов по темата, Василев предположи, че бившият премиер "скрито работи" за Пеевски, позовавайки се на действията на квотата на ГЕРБ в Централната избирателна комисия и кадровите назначения на Главчев.

В заключение, Василев подчерта, че Пеевски "не се спира пред нищо и разчита на страха на хората", намеквайки за сериозността на ситуацията и необходимостта от действия срещу влиянието му в българската политика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Мухахахахаха
    И това го казва тоя,който твърдеше преди години,че Пеевски му е като син мухахахахаха
  • 0
    2
    Зорица
    Не се знае, така си трайка, че.... вече е аут!
  • 2
    1
    Bobby
    А не е ли време да се върнеш ти?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари